1. spadestik til Udlændingestyrelsens nybygning i Næstved

Onsdag den 22. august 2018 blev 1. spadestik til Udlændingestyrelsens nye bygning i Næstved taget. A. Enggaard er totalentreprenør på det 10.000 kvadratmeter store OPP-projekt. 

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg var hovedtaler ved dagens 1. spadestik i Næstved, hvor Bygningsstyrelsen bygger 10.000 kvadratmeter for Udlændingestyrelsen. Nybyggeriet sker som en del af statens plan for udflytning af statslige institutioner 2015-2017.

A. Enggaard har vundet totalentreprisen, og det er entreprenørvirksomhedens niende OPP-byggeri til dato:

- Vi er stolte over endnu engang at være blevet valgt af Bygningsstyrelsen til et Offentligt Privat Partnerskab. OPP er blevet et varemærke for os, og vi mener, at det er en særdeles god model at følge til fordel for både den offentlige bygherre og for os som entreprenør. I dette konkrete tilfælde skal vi stå for drift, vedligehold, rengøring mv. i perioden fra 2020 til 2040, forklarer afdelingschef Jens Skinnebach fra A. Enggaard i Aarhus.

Jens Skinnebach var også på talerstolen ved dagens arrangement i Næstved og glæder sig nu til for alvor at komme i gang. Byggeriet består af tre forskudte atriumhuse på op til fem etager, og bygningen skal blandt andet rumme et stort borgerservicecenter. I alt etableres kontorarbejdspladser til knap 400 medarbejdere.

- Bygherre har vægtet højt at skabe et åbent og dynamisk arbejdsmiljø med balance mellem videndeling og faglig fordybelse med både storrumskontorer og flexrum med mulighed for stillearbejdspladser. Der er således tale om et særdeles moderne kontorbyggeri, fortsætter Jens Skinnebach.

Den nye bygning tilpasses det eksisterende byrum, hvor indgangen til borgerservice åbner sig mod banegårdspladsen og loftshøje vinduespartier giver en tæt kontakt med omgivelserne. Der etableres også en forplads med legeareal samt vente- og opholdspladser. Hovedindgangen placeres ud til det grønne område ved Munkebakken i Næstved.

A. Enggaard har AART Architects med som arkitekter og Arne Elkjær som rådgivere. Byggeriet forventes klar til ibrugtagning i foråret 2020.

Fakta om nybyggeri i Næstved for Udlændingestyrelsen

Bestiller: Bygningsstyrelsen
Bruger: Udlændingestyrelsen
OPP-leverandør og totalentreprenør: A. Enggaard A/S
Rådgivere: AART Architects A/S og Arne Elkjær A/S
Kontraktsum: 480 millioner kroner
Areal: 9.900 kvadratmeter ekskl. kælder
I brug: 2020