A. Enggaard afleverer ny bygning i OPP til Udlændingestyrelsen

Udlændingestyrelsen har netop kunnet slå dørene op til sine nyopførte lokaler i Næstved, som fremover skal huse styrelsens godt 400 medarbejdere og et borgerservicecenter. Den 18. juni blev bygningen officielt indviet, og det var med taler fra både udlændinge- og integrationsministeren, transport- og boligministeren, Udlændingestyrelsens direktør, Næstved Kommunes borgmester samt OPP-leverandør og totalentreprenør A. Enggaard.


Til aftalt tid kunne Udlændingestyrelsens nye bygning i denne uge tages i brug, og torsdag var det så tid til den officielle indvielse af de nye lokaler, der årligt skal være udgangspunkt for cirka 400 medarbejdere og servicere op imod 50.000 besøgende. Dagen bød på en prominent talerrække med indlæg fra både udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye og transport- og boligminister Kaare Dybvad, Udlændingestyrelsens direktør Niels Henrik Larsen og borgmester i Næstved Kommune Carsten Rasmussen.


På talerstolen var også afdelingschef Jens Skinnebach fra A. Enggaard, som er OPP-leverandør og totalentreprenør på projektet, og hos entreprenørvirksomheden ser man med stolthed tilbage på processen, der er forløbet planmæssigt siden første spadestik blev taget i 2018. Også selvom mørke corona-skyer trak ind over byggepladsen i foråret:


- Projektet er til vores alles store tilfredshed afleveret inden for den aftalte tid, til aftalt budget og i den aftalte kvalitet, selvom vi har været udfordret af den helt særlige situation omkring COVID-19. Der skal derfor lyde en kæmpe ros til alle involverede medarbejdere og vores samarbejdspartnere, som har formået både at leve op til sundhedsmyndighedernes anbefalinger og samtidigt holde tidsplanen. Vi er stolte af at levere denne fantastiske bygning, der nu er klar til at åbne sig for verden, fortæller afdelingschef hos A. Enggaard, Jens Skinnebach.


Velliv, Lægernes Pension og Pædagogernes Pension er investorer på projektet, mens AART Architects A/S og Arne Elkjær har været tilknyttede rådgivere.


Stor erfaring med OPP

Byggeriet er opført som et Offentlig Privat Partnerskab (OPP) og er A. Enggaards 9. OPP/OPS-byggeri inden for de seneste 10 år. Heraf er flere – ligesom Udlændingestyrelsens nye bygning – bestilt af Bygningsstyrelsen.


- Vi har efterhånden stor erfaring med OPP og er meget stolte over at levere et nyt godt resultat efter endnu et professionelt og effektivt samarbejde med Bygningsstyrelsen. Vi ser OPP som en særdeles god model både for bygherre og os som entreprenør, lyder det slutteligt fra Jens Skinnebach.


For det konkrete projekt indebærer OPP-aftalen, at A. Enggaard skal stå for drift, vedligehold og rengøring af bygningen frem mod 2040.


Fakta om nybyggeri i Næstved for Udlændingestyrelsen:


Den nye bygning er på ca. 10.000 kvadratmeter samt 1.100 kvadratmeter kælder og rummer blandt andet et stort borgerservicecenter. Der har været et stort fokus på at skabe et åbent og dynamisk arbejdsmiljø med balance mellem videndeling og faglig fordybelse med både storrumskontorer og flexrum med mulighed for stillearbejdspladser. Bygningen består af tre forskudte atriumhuse på op til fem etager og er tilpasset eksisterende byrum, hvor indgangen til borgerservice åbner sig mod banegårdspladsen. Der er også etableret en forplads med legeareal samt vente- og opholdspladser. Hovedindgangen er placeret ud til det grønne område ved Munkebakken.


Bestiller: Bygningsstyrelsen

Investorer: Velliv, Lægernes Pension og Pædagogernes Pension

OPP-leverandør: A. Enggaard A/S

Bruger: Udlændingestyrelsen

Totalentreprenør: A. Enggaard A/S

Rådgivere: AART Architects A/S og Arne Elkjær A/S

Kontraktsum: 480 millioner kroner

Areal: 9.900 kvadratmeter, samt 1.100 kvadratmeter kælder