A. Enggaard afviser grundløse beskyldninger

Kære alle medarbejdere i A. Enggaard A/S


I den forgangne uge har vi i visse lokale medier nok engang været genstand for kritik fremsat af Aalborg-developer Martin Nielsen.

Personligt er jeg både forundret og meget ærgerlig over at opleve Martin Nielsens ageren og voldsomme beskyldninger mod bl.a. Aalborg Kommune og A. Enggaard A/S. At Martin Nielsen bl.a. vil tillade sig at udtale, at der skulle være sket ulovligheder og sammensværgelser, samt at det ligner korruption, er både dybt forkasteligt og injurierende.

Jeg kan naturligvis blankt afvise alle beskyldninger!

De groteske beskyldninger gør mig særligt ondt, fordi I som gode og loyale medarbejdere, der gennem mange år har medvirket til at opbygge en stærk virksomhed og brand baseret på gode værdier som bl.a. ordentlighed og ansvarlighed, nu skal opleve at vi og vort firma tilsmudses på denne usaglige og useriøse facon. Det er helt urimeligt.

Martin Nielsen postulerer bl.a., at Aalborg Kommune står bag en forskelsbehandling, hvor A. Enggaard slipper billigere ved indgåelse af udbygningsaftaler. Dette postulat kan jeg på ingen måde genkende. Tværtimod er det min opfattelse, at kritikken af Aalborg Kommune som myndighed skærper embedsmændenes iver efter at udføre arbejdet fejlfrit og professionelt. Det er således snarere min oplevelse, at vi som lokal aktør mødes med skærpede krav.


Kritikken er i øvrigt ledsaget af udtalelser fra eksperter mv. Det må formodes at eksperternes udtalelser baseres på udleverede ubalancerede partsindlæg, hvorfor eksperternes konklusion naturligvis bliver derefter.

Også i Nordjylland lykkes man kun ved samarbejde, ved at give og tage samt ved at stå sammen og gå efter bolden. Det ærgrer mig således voldsomt - på Aalborg og Nordjyllands vegne - at man i denne sag oplever, at man går efter manden og ikke efter bolden. Man kan kun frygte, at en sådan mentalitet vil hæmme den ellers stærke virketrang i Aalborg og Nordjylland. Hvordan var Tomás Saracenos kunstværk Cloud City på Spritten eksempelvis blevet realiseret uden en fælles indsats?

Vi har orden i penalhuset og kan tage beskyldningerne med oprejst pande. Man kan få lyst til at forsvare sig i medierne med lignende urimelige modbeskyldninger, men det tjener intet formål. Vi skal således fortsat blot holde snuden i sporet og værne om vor stærke kultur og værdier, idet ordentlighed og ansvarlighed aldrig går af mode, ligesom vi fortsat vil og skal indbyde til samarbejde.

Som afslutning kan jeg nævne, at Martin Nielsen ynder at nævne, at arbejdet med udviklingen af Spritten er sat i stå. Dette er jo alene ift. Martin Nielsens del – og det er hans eget valg, idet han blot kan igangsætte sine projekter iht. gældende lokalplan. Realiteten for Spritten er jo den, at der bliver arbejdet intenst på færdiggørelse af størstedelen af området og ikke mindst Tomás Saracenos kunstværk Cloud City, der forventes at åbne sammen med Kunsthal Spritten i 2024. Det er således uomtvisteligt, at Spritten bliver et fantastisk område i Aalborg!


Bedste hilser

Asger