Ny aftale med FEAS om Aarhus BSS i Universitetsbyen

Efter for nyligt at være blevet offentliggjort som vinder af en indledende projektkonkurrence har A. Enggaard i dag indgået en officiel aftale med Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S (FEAS) om totalentreprisen på opførelsen af Aarhus BSS’s nye faciliteter i Universitetsbyen.


I 2025 flytter Institut for Økonomi (ECON) og Institut for Virksomhedsledelse (MGMT) under Aarhus Universitetets fakultet, BSS – School of Business and Social Sciences, deres aktiviteter fra Fuglsangs Allé til de nye faciliteter i Universitetsbyen. Faciliteter som entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard får ansvaret for at opføre.


Det er nu officielt efter FEAS og A. Enggaard i dag har underskrevet en totalentrepriseaftale om Universitetsbyens nye område, der kommer til at omfatte cirka 37.000 kvm studie- og forskningsfaciliteter, herunder vartegnet det store auditorium til 800 personer, samt to overdækkede gårdrum, der bliver naturlige samlingsområder for de to institutter under Aarhus BSS.


- Vi er utroligt stolte over, at vi nu har indgået et samarbejde med en af landets mest indflydelsesrige ejendomsselskaber om dette fantastiske projekt til den største uddannelsesinstitution i Aarhus. Visionen for Universitetsbyen er meget spændende og vigtig for byens videre udvikling, og vi ser frem til sammen med vores stærke og lokale samarbejdspartnere at bidrage til at skabe sammenhæng og et godt flow i det nye område og derved sikre en samlet universitetscampus, fortæller afdelingschef i A. Enggaard Jens Skinnebach.


Aftalen mellem FEAS og A. Enggaard er indgået efter sidstnævnte sammen med AART Architects, LYTT Landscape samt NIRAS den 12. april blev offentliggjort som vinder af projektets totalentreprisekonkurrence, og hos FEAS glæder man sig over, at kontrakten nu er underskrevet:


- Vi ser med stor forventning frem til at samarbejde med A. Enggaard og deres rådgiverteam om projektet. Projektet er ambitiøst på alle niveauer. Det er et fremskuende og bæredygtigt projekt, der ligger i tråd med helhedsplanens visioner for udviklingen af et bæredygtigt byområde, som i lighed med det kommende byggeri til Aarhus BSS certificeres til DGNB Guld. Vi som bygherre er stolte over at igangsætte dette visionære og spændende projekt, udtaler FEAS’ adm. direktør Jørgen Lang.


FEAS er bygherre på projektet med Aarhus Universitet som lejer. Første spadestik vil efter planen finde sted i foråret 2022.