A. Enggaard indgår aftale med INCUBA om opførelsen af innovationsmiljø i it-byen

Efter for nyligt at være blevet offentliggjort som vinder af en indledende projektkonkurrence har A. Enggaard i dag indgået en officiel aftale med forskerparken INCUBA A/S om totalentreprisen på den omfattende udvidelse INCUBA Next i it-byen i Katrinebjergkvarteret i Aarhus. Det 18 etager store højhus skal danne rammen om fremtidens innovationsmiljø målrettet vækstorienterede tech-virksomheder.


Iværksættermiljøet i Aarhus kan snart se frem til at få et solidt rygstød. Fra 2024 står forskerparken INCUBAs nye udviklingsmiljø nemlig klar, og udover at give byens mest innovative iværksættere 22.000 ekstra kvadratmeter at boltre sig på bliver det nye byggeri også et markant vartegn for it-byen og Katrinebjergkvarteret. Et vartegn som skal opføres af entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard med arkitektfirmaet ADEPT og ingeniørvirksomheden COWI som rådgivere.


Det er nu officielt efter INCUBA og A. Enggaard i dag har underskrevet en totalentrepriseaftale om den 18 etager høje udvidelse med navnet INCUBA Next. Bygningen er projekteret som et bæredygtigt byggeri efter den anerkendte DGNB-Guld-standard og kommer til at huse både café og store fællesområder samt en 4.000 kvadratmeter stor parkeringskælder og en sidebygning på 4.500 kvadratmeter. På den 76 meters høje bygning vil der desuden blive etableret flere tagterrasser på i alt 1.400 kvadratmeter med udsigt over hele bugten.


Med aftalen bliver INCUBA Next således det næste i rækken af markante Aarhus-byggerier, som A. Enggaard gennem de senere år har fået ansvaret for. Herunder kontorhuset Blixens i Gellerup, den nye og netop færdiggjorte arkitektskole NEW AARCH og det kommende Aarhus BSS i Universitetsbyen. Herudover beskæftiger A. Enggaard sig med store bydelsprojekter rundt omkring i Aarhus herunder Sydhavnskvarteret, Brokvarteret og revitalisering af Gellerup.


- Vi er utroligt stolte over, at vi nu har indgået et samarbejde med en af landets mest innovative og ambitiøse forskerparker. Et sprudlende innovationsmiljø er et stort aktiv for byen, og derfor er vi meget glade for, at vi nu får mulighed for at bidrage til den positive udvikling af det spændende iværksættermiljø, vi har her i Aarhus, siger afdelingschef i A. Enggaard Jens Skinnebach.


INCUBA Next, der er konfigureret af AART Architects i samarbejde med Rambøll, er skræddersyet til at huse scaleups med internationalt vækstpotentiale og udviklingsteams fra førende teknologivirksomheder.


- Vi glæder os til samarbejdet med A. Enggaard A/S og deres rådgiverteam om det her fantastiske byggeri. De har leveret et visionært og gennemtænkt projekt med bæredygtighed og kvalitet i højsædet, som matcher målgruppens behov for fleksible og attraktive rammer der understøtter fremtidens arbejdsformer og både indbyder til effektivt arbejde og community, udtaler Mai Louise Agerskov, adm. direktør i INCUBA A/S.


Det første spadestik forventes at blive taget i 2022.


Fakta om INCUBA Next

• 18 etager og 22.000 kvm., heraf 4.000 kvm parkeringskælder og en sidebygning på 4.500 kvm. Herudover udvendige tagterrasser på i alt 1.400 kvm.

• INCUBA Next kobles på som en udvidelse af det nuværende INCUBA på Katrinebjerg, der i dag tæller ca. 60 virksomheder på 12.000 kvm., blandt andre Microsoft og Concordium.

• INCUBA Next projekteres som bæredygtigt byggeri med DGNB-guldcertificering

• Byggestart: Forventet medio 2022

• Færdiggørelse: Medio 2024

• Bygningsdesign: AART Architects og ADEPT

• Bygherrerådgiver: Rambøll Danmark A/S med AART Architects som arkitektfaglig konsulent

• Totalentreprenør: A. Enggaard A/S med COWI og ADEPT som rådgivere