Medarbejderne bestemmer bidraget til Knæk Cancer: Nu har de løbet og cyklet én million ind

Søndagens Stigsborg Havnefront Løbet blev en milepæl for A. Enggaards støtte til Kræftens Bekæmpelse. Siden 2014 har medarbejderne nemlig haft mulighed for at påvirke størrelsen på virksomhedens årlige donation gennem løb og cykling, og søndag stod det klart, at man på de bare fem år har formået at samle hele én million kroner sammen.


Jo flere kilometer vi løber og cykler, desto flere penge donerer vi til Kræftens Bekæmpelse. Sådan lød budskabet til medarbejderne i entreprenørvirksomheden A. Enggaard tilbage i 2014, efter virksomheden gennem flere år fast havde doneret 100.000 kroner årligt til Knæk Cancer-indsamlingen.


Og det budskab tog medarbejderne alvorligt. Siden er der nemlig for alvor kommet fart over feltet. Faktisk har medarbejderne løbet og cyklet så meget til de løb, som virksomheden har deltaget i, at indsamlingen de seneste fem år nu totalt har rundet hele én million kroner. Det står klart efter 27 A. Enggaard-løbere fra både Aalborg- og Aarhusafdelingen søndag formåede at løbe knap 30.000 kroner yderligere ind til indsamlingen, da de deltog i det nye motionsløb Stigsborg Havnefront Løbet.


- Medarbejderne er kernen i vores virksomhed, og derfor mener vi også, at det er helt naturligt, at de skal have indflydelse på vores velgørende bidrag. Og man må sige, at de seneste fem års indsats til diverse motionsløb og cykelløb virkelig har vist, hvor vigtig en sag som Knæk Cancer er for A. Enggaard, siger adm. direktør i A. Enggaard Asger Enggaard, der selv var blandt deltagerne i søndagens Stigsborg Havnefront Løbet.


Konkret afsætter A. Enggaard 100 kroner for hver kilometer, en medarbejder løber, samt 10 kroner for hver kilometer en medarbejder cykler i en række udvalgte motionsløb.


- For sammenholdets skyld har vi valgt, at pengene skal løbes eller cykles hjem i nogle arrangementer, hvor vi deltager som firma. På den måde får indsamlingen den fantastiske sideeffekt, at vi rykker endnu tættere sammen internt på tværs af stillinger og afdelinger. Samtidig får vi noget rigtig god motion, så vi er med andre ord meget tilfredse med ordningen. Nu begynder vi jagten på den næste million, forklarer Asger Enggaard.