Ny Netto slog dørene op i nyt Gellerup-område

Discountkæden Netto er tilbage i Gellerup efter en pause på over et årti. Den nye butik bliver en del af det nye Gellerup-område Helheden, der også vil rumme kontorlejemål, 400 boliger samt et nyt friplejehjem.


Fredag den 16. december kl. 8 åbnede Salling Group sin nye Netto-butik i Gellerup på hjørnet mellem Gudrunsvej og Edwin Rahrs Vej. Rådmand for teknik og miljø i Aarhus Kommune, Nikolaj Bang, og rådmand for sociale forhold og beskæftigelse, Anders Winnerskjold, havde fornøjelsen af at klippe den røde snor, hvorefter butikkens første kunder kunne træde indenfor og begynde at fylde i indkøbskurvene fra de toptrimmede hylder.


Med åbningen af den nye butik er Netto tilbage i Gellerup efter et fravær på godt 13 år. Et fravær, der blev indledt, da discountkæden lukkede sin butik på Emmasvej i juli 2009, fordi lokalerne var for små, og der ikke var mulighed for at udvide. Distriktschef i Netto Kim Stiller glæder sig over igen at være til stede i Gellerup – denne gang i moderne og fremtidssikre rammer:


- Det er fantastisk, at vi nu har slået dørene op til en ny Netto-butik, og vi glade for, at vi nu endelig kan byde kunder velkommen i vores bud på fremtidens discountbutik i Gellerup. Der er tale om en topmoderne butik i vores Netto 3.0-koncept, som vi udviklede for et par år siden, og som byder på blandt andet scan-selv-kasser, god plads i gangene og et meget stort udvalg af faste varer med et særligt fokus på frisk frugt og grønt, økologi og vores egne private label-varer som fx ØGO og Spir, siger Kim Stiller og fortsætter:


- Vi ser frem til igen at blive en del af Gellerup, hvor der er sket en meget positiv udvikling, siden vi var her sidst. Vi har stor tiltro til bydelens fremtid, og vi er stolte af, at vi med den nye butik også kan bidrage til området i form af gode handlemuligheder for såvel eksisterende beboere som de mange nye beboere, der løbende slår sig ned i bydelen.

Den nye butik, der breder sig over 900 kvadratmeter, skal ledes af den blot 25-årige butikschef Nicole Kromann, og butikken har pt. 30 ansatte.


Markant byudvikling i Gellerup

Siden Netto sagde på gensyn til Gellerup i 2009, har udviklingen i bydelen taget fart. Det kommunale kontordomicil Blixens, det nye Sports- og Kulturcampus, samt flere nye, levende bykvarterer og erhvervslejemål er skudt op, og mange flere udviklingsprojekter er enten i gang eller i støbeskeen.


Den nye Netto er del et 3.900 kvadratmeter nyopført kontorbyggeri, som indgår i et større igangværende udviklingsområde under navnet Helheden, der i alt vil byde på godt 25.000 kvadratmeter kontorlejemål, et nyt boligområde med 400 boliger samt et nyt friplejehjem, der åbner i foråret og skal drives af Danske Diakonhjem.

Bag Helheden står entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard med PKA som samarbejdspartner på boligerne og det nye friplejehjem. Afdelingschef Jens Skinnebach fra A. Enggaard glæder sig over endnu en vigtig milepæl for området:


- Gode muligheder for dagligvarehandel er sammen med fx attraktive boliger, gode offentlige tilbud og et rigt byliv vigtige ingredienser i at få et boligkvarter eller en bydel til at hænge sammen og være et godt sted at bo. Derfor er vi også meget glade for vores samarbejde med Salling Group og Netto om denne fine, nye butik, som vil komme hele Gellerup til gavn, fortæller Jens Skinnebach.


Som nabo til den nye Netto er A. Enggaard og PKA i gang med opførelsen af de første 80 boliger af Helhedens nye boliger. Der er tale om lejeboliger i varierende størrelser, som ventes klar til indflytning til foråret.