Nyt boligkvarter i Gellerup har budt sine første beboere velkommen

Lørdag den 1. april stod 80 boliger klar til indflytning i det nye boligkvarter Abildhøj, der er en del af det opblomstrende Gellerup-område Helheden mellem Gudrundvej, Edwin Rahrs Vej og Åby Ringvej. Og der er stor interesse for de nye boliger, hvor 65 boliger allerede nu er udlejet og fem yderligere er reserveret.


Transformation af Gellerup er i fuld gang i disse år. Allerede nu har bydelen gennemgået en markant byudvikling med etableringen af det kommunale kontordomicil Blixens, det nye Sports- og Kulturcampus, byparken, renoveringer af den almene boligmasse samt opførelsen af nye bykvarterer. 


Seneste skud på stammer er 80 nye boliger, som entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard og pensionskassen PKA står bag. Boligerne stod klar til indflytning den 1. april og blev dermed de første i det nye boligkvarter Abildhøj, som, når det står færdigt, vil bestå af godt 400 boliger. Navnet stammer fra en nærliggende gravhøj fra bronzealderen, og navngivning af bygninger samt indretning af opgange og fællesarealer mv. vil ligeledes blive inspireret af den historiske periode.


De 80 nye boliger har således fået navnet Solhusene, og interessen for de nyopførte lejligheder er stor, da der allerede nu er 65 udlejet og yderligere fem reserveret.


- Vi har mærket samme tendens på vores boliger på Inger Christensens Gade, og det er rigtig glædeligt, at interessen for at bo i Gellerup i høj grad er til stede. Det er på mange måder en blåstempling af kommunens ambitiøse og visionære helhedsplan for området og den løbende realisering heraf, siger afdelingschef i A. Enggaard Jens Skinnebach.


Også ejendomschef i PKA Nikolaj Stampe glæder sig over interessen:


- Det viser, at mange er opmærksomme på Gellerups positive udvikling. Bydelen er allerede nu blevet et attraktivt sted at bo, blandt andet fordi Aarhus Kommune har taget et stort ansvar for at sikre, at der både er kommet en god infrastruktur, flere arbejdspladser, nye institutioner til børn og unge samt masser af områder til sport, leg og udeliv i bydelen, fortæller Nikolaj Stampe.


Solhusenes 80 nye boliger består af 78 toværelses lejligheder på mellem 45 og 49 kvadratmeter samt to étværelses lejligheder på henholdsvis 33 og 34 kvadratmeter, som alle har adgang til egen altan eller terrasse. Boligerne er opdelt i to bygninger, der omkranser en fælles gårdhave indrettet med grøn beplantning og opholdsrum for beboerne, mens der i kælderen findes depotrum og cykelpladser.


De nye beboere skal desuden ikke lede længe efter dagligvaremuligheder. Tilbage i december åbnede Netto i stueetagen af et større kontorbyggeri blot cirka 50 meter fra de nye boliger.


Om Helheden:

Både Abildhøj og den nye Netto er en del af Gellerup-området Helheden, der i fremtiden også vil området rumme et nyt friplejehjem og op mod 25.000 kvadratmeter erhvervslejemål. Helheden vil blive bundet sammen af en indre bygade og desuden rumme fire torve med forskellige karaktertræk.