Nyt streetfood-marked i Gellerup er åbnet

På hjørnet af Lottesvej og Karen Blixens Boulevard i Gellerup er Aarhus’ nye streetfood-marked nu åbnet. Det nye madmekka holder åbent hver dag fra kl. 11 til 21 og tilbyder madoplevelser fra hele verden.


Blot et kvarters cykeltur fra Aarhus midtby står otte nye køkkener i Gellerup Streetfood klar til at tage imod lækkersultne besøgende.


Køkkenerne, der betjenes af et mix af etablerede lokale madaktører og nyopstartede iværksættere, serverer madoplevelser fra hele verden, herunder retter fra blandt andet USA, Mexico, Grækenland, Somalia og det centrale Asien.


Bag det nye initiativ står to af de største aktører i Gellerup, nemlig A. Enggaard og Brabrand Boligforening sammen med det lokale iværksætterfællesskab Square One, der holder til lige på den anden side af boulevarden, og som støtter op omkring de lokale madiværksættere, som har en bod på streetfood-markedet.


- Vi glæder os til at invitere både lokale såvel som hele Aarhus til Gellerup for at dufte og ikke mindst smage på mad fra alle verdens hjørner. Det er samtidig en fantastik mulighed for at vise hele byen den store udvikling, der finder sted i bydelen, siger Jens Skinnebach, afdelingschef hos A. Enggaard, der er ansvarlig for en stor del af byudviklingen i Gellerup.


- Intet sted i Aarhus er der så mange kulturer, smagsvarianter og erfaring med at lave lækkert mad som i Gellerup. Vi har i Iværksætterhuset Square One længe haft et ønske om at kunne støtte lokale beboere i at realisere deres drøm om eget madsted – og nu er der på Gellerup Streetfood en mulighed lige over på den anden side af gaden, fortæller iværksætterkonsulent Jan Houborg Andersen fra Square One.


Forsmag på fremtidens liv langs Karen Blixens Boulevard

Det nye streetfood-marked er beliggende på hjørnet af Lottesvej og Karen Blixens Boulevard. Grunden er en del af det område, der bliver til det kommende kvarter Karen Blixens Kvarteret, som blandt andet skal byde på et levende butiks- og restaurationsliv langs Karen Blixens Boulevard.


Det er A. Enggaard, der skal udvikle det nye kvarter, når de overdrages området, som i dag er ejet af Brabrand Boligforening, om nogle år, og ifølge afdelingschef Jens Skinnebach skal streetfood ses som en forsmag på fremtidens byliv langs boulevarden.


- Vi ved, at livet på gadeniveau er vigtigt for en bydels sammenhængskraft, og i den forbindelse kommer Karen Blixens Boulevard til at spille en afgørende rolle for fremtidens Gellerup. Allerede nu spirer livet på den østlige side af boulevarden med det nye bibliotek og det nye Sports- og Kulturcampus, og det er fantastisk, at vi med det nye streetfood nu får en lille forsmag på en fremtid med liv på begge sider, siger Jens Skinnebach.


Gellerup Streetfood holder åbent fra kl. 11.00 til kl. 21.00 hver dag.


Foto © Soffi Chanchira Larsen