Bydelsplan for Sydhavnskvarteret klar til at blive ført ud i livet

Et af Aarhus’ største forestående byudviklingsprojekter Sydhavnskvarteret kom i aftes et stort skridt nærmere realisering. Her godkendte byrådet bydelsplanen for området, der samlet tæller opførelsen af 89.000 etagekvadratmeter, hvoraf A. Enggaard skal opføre langt størstedelen.


Cirka et år er gået siden Aarhus Kommune præsenterede de to udvalgte teams til de tre udbudszoner, der i fremtiden skal udgøre Sydhavnskvarteret nord for Jægergårdsgade. Her blev A. Enggaard sammen med Schmidt Hammer Lassen Architects, Aart Architects, Labland Architects og Rum 3 Studio tildelt betinget købsret på zone B og C, og siden har man arbejdet tæt sammen med blandt andre Aarhus Kommune og involverede aktører om en samlet bydelsplan.


Den 26. februar blev den bydelsplan endeligt godkendt af byrådet, og beslutningen vækker glæde hos blandt andre A. Enggaard, der nu i fællesskab med pensionsselskabet PKA er klar til at realisere projektet. 


- Vi er naturligvis glade for og ikke mindst stolte over, at vi nu har en godkendt bydelsplan, der danner rammerne for en ny kulturrig bydel med et dynamiske erhvervsliv og med plads til byens sociale udsatte. Det er særligt tilfredsstillende, fordi bydelsplanen er resultatet af en lang og ambitiøs proces, hvor mange aktører er kommet med input til, hvordan den ideelle bydel skal se ud. Der skal derfor også lyde en stor tak til alle, som har bidraget, lyder det fra salgs- og udviklingschef hos A. Enggaard Peter Thorsgaard.


Samlet skal der opføres 89.000 etagekvadratmeter, hvoraf A. Enggaard er ansvarlig for de 75.000. A. Enggaards del indbefatter blandt andet opførelsen af et kontorhøjhus, to hoteller og nye lokaler til spillestedet Train og Det Jyske Kunstakademi.


Visionen for det tidligere industriområde er at skabe en særdeles mangfoldig bydel, der bliver samlingspunkt for både erhverv, kultur, iværksætteri samt socialt udsatte borgere. Bydelen kommer til at have et urbant og tætbebygget udtryk, der suppleres med rekreative områder som caféer og grønne byrum samt et tidligere kulkransspor, der omdannes til en gangforbindelse hævet over gadeniveau.


Nu venter det endelige arbejde med lokalplanerne for området, før byggeriet formentligt kan gå i gang primo 2021. De første bygninger forventes at stå færdig i 2024.


Om A. Enggaard:

A. Enggaard A/S er et større familieejet og anerkendt firma gennem tre generationer inden for bl.a. anlæg- og byggeentreprenørvirksomhed og projektudvikling med kontorer i Aalborg, Aarhus og Fredericia.