Ceres Byens grønne delebiler er klar til brug

Entreprenørvirksomheden A. Enggaard vil gøre el-delebilsordninger til en naturlig del af virksomhedens bynære udviklingsområder, og som de første får beboerne i Ceres Byen i Aarhus nu mulighed for at få glæde af det nye tiltag. Ladestationerne er installeret, og bilerne er nu klar til brug.


Ceres Byens to grønne delebiler har meldt sin ankomst, og beboerne i Aarhus’ nye bydel kan allerede nu melde sig ind i den nye ordning og benytte bilerne. Ordningen med delebiler, der er af mærket Renault Zoe, er etableret som del af entreprenørvirksomheden A. Enggaards intensiverede fokus på bylivsaktiviteter i virksomhedens udviklingsområder.


- Vi kigger hele tiden på, hvordan vi kan udvikle bydele, der ikke kun giver folk tag over hovedet, men også rummer faciliteter, der gør livet lettere og rarere for beboerne. Her ser vi el-delebiler som et nyttigt tilbud til beboere uden bil, og for beboere med bil er det et bæredygtigt alternativ til bil nummer to. Vi glæder os over, at elbilerne nu er klar, og vi har stor tiltro til, at initiativet vil blive taget godt imod. Faktisk har hele 41 beboere allerede tilmeldt sig ordningen, siger bylivsudvikler i A. Enggaard Hanne Kræn.


Konkret har A. Enggaard indgået en aftale med den grønne delebilsordning TADAA!, der leverer bilerne og bookingsoftwaren. Med delebilsordningen kan beboerne via TADAA!’s app købe et månedsabonnement inklusiv 12 eller 32 timers kørsel, men der er også mulighed for at betale per tur via appen. Man skal blot booke en ledig tid.


Efter brug skal bilen så returneres til de tilhørende nye parkeringspladser med ladestandere, som A. Enggaard har etableret. A. Enggaard vil i starten dække differencen mellem udgifterne til TADAA! og beboerens forbrug.


- Med tiden vil beboernes kørsel dække bilernes månedlige omkostninger. Vi er dog helt på det rene med, at initiativet lige skal løbes i gang, siger Hanne Kræn.


Vil oprette bydelsforening

Herefter er det planen at overdrage ordningen til beboeren i regi af en ny bydelsforening med ansvar for at drive og afholde diverse oplevelser og aktiviteter, der skaber fællesskab blandt områdets beboere samt at indtænke deleøkonomi til glæde for alle.


- En bydelsforening er et nyt tiltag, vi har udviklet netop for at sikre, at de bydele vi udvikler bliver levende og sammenhængende. Rent praktisk nedsættes et udvalg under grundejerforeningen bestående af 3-5 medlemmer, der får til opgave at varetage bydelsforeningens aktiviteter og økonomi. Beboerne opkræves et mindre beløb én gang om året afhængigt af størrelsen på ens bolig, og den samlede pulje skal så bruges til aktiviteter som eksempelvis fælles cykelværksted, byttecentral og en årlig fest i Ceres Haven, a la den vi afholdt den 24. august med koncerter osv., lyder det fra Hanne Kræn.


For at oprette bydelsforening i Ceres Byen skal der være flertal for oprettelsen i grundejerforeningen.


Hanne Kræn fortæller supplerende, at etableringen af bydelsforeninger bliver obligatoriske i alle fremtidige bydelsprojekter, heriblandt Skejbyen i Skejby, og dermed vil beboerne fra start være med til at afgøre, om der skal introduceres delebiler til området.


Er du beboer i Ceres Byen?

Så kan du læse mere om, hvordan du tilmelder dig delebilsordningen på www.ceresbyen.dk