De første beboere kan rykke ind i ny central Aarhus-bydel i sensommeren

Et coronaforsinket rejsegilde var en ny milepæl for et stort byudviklingsprojekt i hjertet af det nye Aarhus K. Under navnet Brokvarteret opfører A. Enggaard og PKA i disse år en ny, levende bydel, der allerede til august vil være klar til at huse sine første beboere, og i løbet af efteråret bliver i alt hele 207 nye boliger klar til indflytning.


Den cirka 25.000 kvadratmeter store tidligere Stark-grund ved Ringgadebroen og langs P. Hjort-Lorentzens Vej gennemgår i disse år en markant udvikling fra trælast til den nye, grønne og levende bydel med i alt cirka 750 nye boliger fordelt på tre karrébebyggelser og en enkelt etageejendom: Brokvarteret.


Bag opførelsen af Brokvarteret står pensionsselskabet PKA og entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard, som netop har afholdt et coronaforsinket rejsegilde på den første af bydelens karréer, og snart når projektet en anden vigtig milepæl – nemlig indflytning af de første beboere.


- Grundet corona havde vi udskudt rejsegildet for den første karré, og derfor er vi også længere i byggeprocessen, end vi normalvis er ved et rejsegilde. Vi er nu på et stadie, hvor vi netop har sat gang i udlejningen, og det er gået over al forventning. Vi åbnede for udlejning den 24. maj, og allerede nu er 80 udlejet, og derudover har 70 skrevet sig op, så det er yderst positivt, siger afdelingschef i A. Enggaard Jens Skinnebach og fortsætter:


- Med sin unikke placering midt i det nye kulturelle og kreative Aarhus K rummer Brokvarteret et enormt potentiale både isoleret set og som en del af visionen for Aarhus Kommunes nye brokvarter langs Søren Frichs Vej. Vi er glade for, at vi er kommet godt fra land i udviklingsprocessen, og det skal alle involverede parter have stor ros for. Det gælder især håndværkerne, der på trods af skiftende restriktioner og anbefalinger har formået at sikre fremdrift i projektet.


Den første karré rummer i alt 207 lejeboliger fordelt på 20 toetagers townhouses og 187 lejligheder med boligarealer fra 30 kvadratmeter til 119 kvadratmeter. Den 1. august står de første 100 boliger klar til indflytning, mens karréens resterende boliger er klar til tage imod sine nye beboere fra den 1. november:


- Vi ser frem til, at der begynder at komme liv i den nye bydel. Visionen for Brokvarteret er at skabe en bydel med plads til forskellige familietyper, som forener et sprudlende byliv med intime gårdmiljøer og grønne områder, lyder det fra Jens Skinnebach, som uddyber:


- Det fører vi ud i livet ved at kombinere hyggelige og pulserende sivegader med karréer, som omslutter de enkelte gårdrum – og derved skaber et hyggeligt og intimt gårdmiljø med masser af træer, planter og opholdspladser. Herudover vil de kommende beboere også få glæde af fællesfaciliteter, herunder blandt andet orangerier og tagterrasser.


Udviklingen af Brokvartet vil forløbe frem mod 2024. Brokvartet er en del af samme lokalplan, som Ejendomsselskabet Olav de Lindes karréprojekt på hjørnet af Søren Frichs Vej og P. Hiort-Lorenzens Vej, hvor A. Enggaard er tilknyttet som totalentreprenør.