Opsigtsvækkende iværksætterhus indviet i Gellerup

Aarhus, fredag den 1. december 2017


I går blev det nye iværksætterhus indviet i Gellerupparken, der tilbyder hjælp og sparring til lokale talenter. Iværksætterhuset er et led i et større byomdannelsesprojekt ledet af Aarhus kommune, Boligforeningen Brabrand og entreprenørfirmaet A. Enggaard A/S.

Torsdag eftermiddag blev et nyt opsigtsvækkende iværksætterhus indviet i Gellerupparken, der fremover skal huse initiativrige unge med interesse for design- og byggebranchen. Iværksætterhuset er et led i et større byomdannelsesprojekt i Gellerup-området. Målet er at skabe en bydel, der også vil trække andre end lokalområdets umiddelbare beboere til med grønne uderum, boliger, institutioner, erhverv og arbejdspladser.

Hos A. Enggaard A/S glæder man sig over, at iværksætterhuset nu kan indvies og tages i brug: 

Omdannelsen af Gellerup-bydelen er et særdeles spændende byfornyelsesprojekt, som vi er meget stolte af at være en del af. Iværksætterhuset - også kaldet Gazellefarmen - er endnu et plus for området, og for os er det helt afgørende, at ikke bare havneområdet men hele Aarhus er med i den markante omdannelse og fornyelse, som byen er i gang med, lyder det fra Jens Skinnebach, der er projektchef hos A. Enggaard A/S.

Bygningen er konstrueret af blandt andet genbrugsmaterialer fra nedlagte boligblokke i Gellerup samt limtræ for senere at kunne skille huset ad og placere det andre steder i området i forbindelse med byomdannelsen. Gazellefarmen er nemlig kun bygget til at skulle stå i tre-fem år. Ligesom flere andre initiativer i Gellerup er den en del af Instant City – et bylaboratorium, der via midlertidige projekter udforsker mulighederne langs Karen Blixens Boulevard.

Også lokale iværksættere har været med til at sætte sit præg på den nyindviede Gazellefarm: 

Vi har gennem byggeriet brugt materialer fra lokalområdet samt lokal arbejdskraft fra det populære iværksættermiljø ved Godsbanearealet for at udvikle et inspirerende job- og handelshus med udgangspunkt i områdets og byens historie. Det har været en spændende proces, der forhåbentlig resulterer i opblomstringen af mange nye iværksættere og opstartsvirksomheder, siger Jens Skinnebach.

Huset rummer først og fremmest kontorpladser, butikker og veludstyrede værksteder. Indretningen er tilpasset praktiske iværksættere inden for især design- og byggebranchen. Halvdelen af lejemålene er forbeholdt iværksættere fra Gellerup og Toveshøj, mens den anden halvdel skal besættes af opstartsvirksomheder udefra.

Indvielsen af Gazellefarmen foregik torsdag den 30. november 2017 kl. 14.30 af Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard og af projektchef Jens Skinnebach.


For yderligere oplysninger kontakt venligst:


Asger Enggaard
adm. direktør hos A. Enggaard A/S,

Jens Skinnebach
Projektchef hos A. Enggaard A/S

Esben Lind
Presseservice: Publicity,