Rejsegilde for Arkitektskolen Aarhus fejret på coronamanér

Opførelsen af den første nybyggede arkitektskole i Danmark rundede endnu en vigtig milepæl, da parterne bag byggeriet afholdt et utraditionelt rejsegilde. Talerne var erstattet af en video, der særligt bød på roser til håndværkerne – ikke mindst for deres indsats under den aktuelle coronasituation.


Aarhus kom ét skridt nærmere en nybygget arkitektskole, da man i dag kunne afholde et relativt utraditionelt rejsegilde på godsbanearealet i Aarhus. Grundet situationen omkring coronavirussen var kun håndværkerne inviteret fordelt på fire hold, mens alle rosende ord blev leveret digitalt gennem en video, hvor repræsentanter for henholdsvis Arkitektskolen Aarhus, totalentreprenør A. Enggaard, arkitektfirmaet ADEPT samt Bygningsstyrelsen, der er bygherre på projektet, alle benyttede lejligheden til at rose håndværkerne for deres indsats.


- Et rejsegilde er altid en stor dag og trods det, at coronasituationen sætter sine begrænsninger for, hvordan vi må være sammen, er vi glade for, at vi med de rette forholdsregler og den rette planlægning kunne markere den vigtige milepæl. Projektet rejser sig planmæssigt, og selvom coronasituationen har vanskeliggjort processen, så har alle involverede parter, herunder især håndværkerne, været i stand til at finde den helt rette balance mellem at overholde de sundhedsfaglige anbefalinger og forsætte arbejdet. Det synes jeg, at vi kan være rigtig stolte af, fortæller Jens Skinnebach, afdelingschef hos A. Enggaard.Det er dog ikke kun rejsegildet, der er blevet grebet alternativt an under projekt NEW AARCH. Som noget særligt for projektet har Bygningsstyrelsen nemlig skabt en ny samarbejdsmodel kaldet NEW PARTNERING, hvor byggeriets parter blev inddraget langt tidligere i processen end normalt, og hvor man har etableret nogle transparente og åbne samarbejder på tværs af værdikæden:


- Vores tak som bygherre kan næsten ikke blive stor nok. Vi bliver dagligt mødt af en konstruktiv og løsningsorienteret tilgang på pladsen, hvor alle bringer deres faglighed i spil. Den udførende hånd får fuldstændig afgørende betydning for det færdige hus, og vi sætter derfor stor pris på den løbende dialog med håndværkerne om, hvordan vi kan gøre projektet bedre, siger projektchef i Bygningsstyrelsen Lisa Sørensen.


Arkitektskolen Aarhus er tiltænkt en central rolle i den nye bydel Aarhus K, der bliver Aarhus’ nye epicenter for kreativitet og kultur, og hos Arkitektskolen Aarhus ser man frem til, at kunne slå dørene op til sin nye skole i det nye år:


- Med den nybyggede skole får vi et fantastisk hus, som samler alle vores medarbejdere og studerende, som før var fordelt på mange adresser. Vi er imponerede over det gode håndværk, der er blevet præsteret. Det høje niveau kan hjælpe vores studerende med at lære deres håndværk, de kan se, hvordan et hus er bygget. Det smukke råhus får lov at stå frem, og får derfor en vigtig rolle som samlingspunkt for fremtidens arkitekter. Vi er sikre på, at det kommer til at være med til at løfte arkitekturuddannelsen til et nyt niveau her i byen, lyder det fra rektor for Arkitektskolen Aarhus, Torben Nielsen.


Martin Krogh, partner hos ADEPT supplerer:


- Det store arbejde, der allerede er lagt i projektet viser tydeligt en kæmpe faglig stolthed hos alle involverede på pladsen, og det er virkelig en fornøjelse at se, hvordan håndværkets høje kvalitet er med til på smukkeste vis at understøtte detaljerne i byggeriets arkitektur. En meget stor tak fra os og resten af rådgiverteamet.