Udvikling af den gamle slagterigrund i Odense skudt i gang

Første spadestik er netop taget til en helt ny bydel på den gamle slagterigrund i Odense. Over de kommende år skal A. Enggaard og pensionsselskabet PKA udvikle området, der involverer boliger, grønne gård- og opholdsrum og parkeringsfaciliteter. Parterne fejrede dagen med et arrangement, der blandt andet bød på musikalsk indslag af Hjalmer og tale af Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel.


Det store byudviklingprojekt nær Odense bymidte, Kongens Have og Odense Banegård er skudt i gang. Den 18. august gik A. Enggaard for første gang i jorden på den vestlige del af den gamle slagterigrund på Rugårdsvej, der skal danne rammen om en ny bydel med 413 nye boliger, grønne gård- og opholdsrum samt en mindre underliggende p-kælder. Pensionsselskabet PKA er medinvestor på projektet.


Da projektet er A. Enggaards første i Odense, besluttetede man sig for at gøre noget ekstra ud af første spadestik. I den forbindelse allierede A. Enggaard sig med eventhuset Slagteriet, der har til huse i en af grundens fredede bygninger, om et event, der foruden mad og drikke bød på et musikalsk indslag med den populære Odense-sanger Hjalmer Larsen. På talerstolen var både borgmester i Odense, Peter Rahbæk Juel, samt repræsentanter fra PKA og A. Enggaard.


På dagen blev der serveret helstegt pattegris og brunsviger til dessert. Derudover bød eventet også på en konkurrence, hvor de fremmødte fik mulighed for at komme med deres bud på, hvad den nye bydel skal hedde.


Mindre boliger til både unge og seniorer

Efter første spadestik er blevet taget kan A. Enggaard for alvor påbegynde opførelsen af den nye bydel, der foruden grønne udearealer og Slagteriet kommer til at at bestå af boliger mellem ét og fire værelser med en klar overvægt af mindre både ungdoms- og senioregnede lejligheder.


Bydelen får desuden sin egen såkaldte bylivsforening, hvor beboerne via en app kan arrangere aktiviteter som eksempelvis fællesspisning, yoga, ginsmagning eller lignende. Derudover etableres også et stort fælleslokale, to fælles gæsteværelser, som beboerne kan leje til overnattende venner eller famlie, og et fælles cykelværksted med udendørs vaskeplads.
Se TV2 Fyns indslag fra den festlige dag her