Ny Regionsrådssal

Projektet er vundet i totalentreprisekonkurrence og udført i partnering.

Projektet var organiseret af en styregruppe og en projektgruppe, hvor styregruppen fungerede som en bestyrelse, der havde det overordnede ansvar for, at de politiske beslutninger blev realiseret og for at afstikke rammerne for projektgruppen. Projektgruppen var den egentlige og daglige drivkraft for projektet og bestod af repræsentanter fra bygherre og bruger inkl. dennes rådgiver, ingeniør, arkitekt og entreprenør.

Byggeriet består af en to-etagers kontorfløj som glider over i den dobbelthøje rådssal, som er hjertet i byggeriet. Taget er ud­formet som en markant skive, udført i bronzelakeret metal som også fortsætter ned i facaderne. Selve salen er cirkelrund med en diameter på 30 meter og holdt i samme klassiske brune nuancer som facaderne. Formen er inspi-reret af landsbyfællesskabernes tingsteder i gamle dage. Dens runde væg er brudt af smalle glaspartier hele vejen rundt som symbol på åbenhed og gennem-sigtighed i den politiske proces, som i dag foregår i rådssalen.
Byggeår
2005-2006
Ingeniør
NIRAS A/S
Bygherre
Viborg Amt
Arkitekt
Schmidt, Hammer & Lassen
Størrelse
1.200 m²