Betonformand trives med frihed under ansvar: - Det viser tillid

Henning Grundahl Nielsen har arbejdet som betonformand i A. Enggaard i mere end syv år, hvor han blandt andet har været med til at opføre det landskendte Alsik Hotel i Sønderborg. Aktuelt arbejder han på Odense Universitetshospitals nye voksenpsykiatri, og trods mere end 40 års erfaring fra byggebranchen er han fortsat klar på nye udfordringer.


Slagteribyen, Voksenpsykiatrien til Odense Universitetshospital og udviklingen af Odense indre havn. Projekterne for A. Enggaard, der netop har fejret sit 80-års jubilæum, er mange i Danmarks tredje største by, hvor entreprenør- og byudviklingsvirksomheden har sit syddanske hovedkontor.


Henning Grundahl Nielsen er en af de medarbejdere, som i dag har sin daglige gang i Odense i regi af sit virke som formand for beton og elementmontage:


- Jeg har hovedansvaret for vores betonarbejde og elementmontage. Det indebærer blandt andet koordinering af tidsplaner for de mange delprojekter i et byggeri samt kvalitetssikring af vores betonarbejde og elementopsætning, siger Henning Grundahl Nielsen og fortsætter:


- Hver dag starter med en runde, hvor jeg snakker med resten af mit team, der er tilknyttet byggeriet, for at konstatere eventuelle problemer i tide. Det kan for eksempel være problemer med montage eller mangel på byggematerialer, og så er det op til mig at få løst problemet, inden det får konsekvenser for vores tidsplan.


Der venter altid en ny udfordring

Siden oktober sidste år har Henning været tilknyttet byggeriet af den nye voksenpsykiatri til Odense Universitetshospital, og han forventer, at han fortsat vil være tilknyttet det projekt året ud. Til den tid bliver projekt og team skiftet ud med et nyt, og det kræver omstillingsparathed:


- Voksenpsykiatrien til Odense Universitetshospital er et kæmpe byggeri på omkring 20.000 kvadratmeter, som jeg besigtiger en af de første faser af. Når vi er færdige med betonarbejdet, og vi har monteret elementer, så er mit arbejde med byggeriet også slut. Derefter rykker jeg til et nyt projekt, som kan være placeret hvilket som helst sted i Syddanmark, og for den sags skyld kan jeg også ende på et projekt i Aarhus, siger Henning og fortsætter:


- Jeg er altid en del af et stort team, da jeg er tilknyttet større byggerier. Det team skifter selvfølgelig alt efter, hvor den næste opgave er placeret, og det kræver en vis portion arbejde at starte op på ny hver gang. Men det gør også arbejdet interessant, for jeg kan rigtig godt lide at være i en virksomhed, hvor jeg har en berøringsflade med mange mennesker.


Henning forklarer videre, at naturen af hans arbejde også giver ham mulighed for at være en ”fri fugl”, som selv styrer arbejdet ude på pladsen, og det har været vigtigt for ham gennem hele hans arbejdsliv:


- Når man arbejder projektbaseret som mig, er jeg på mange områder min egen leder. Den frihed under ansvar er jeg utroligt glad for, for det viser tillid fra ledelsen og giver mig mulighed for at tage en hurtig beslutning ude på byggepladsen, så vi undgår forsinkelser. Det har jeg altid vægtet højt i mit arbejde, og helt generelt for A. Enggaard mærker jeg, at ledelsen stoler på, at vi inden for hvert vores arbejdsområde ved bedst.


En erfaren ræv kan også lære nyt

Henning har arbejdet med beton siden 1980, og med over 40-års erfaring i byggebranchen har han set det meste og prøvet nærmest alt. Men det var alligevel Hennings første projekt hos A. Enggaard, som han kom til for godt syv år siden, der skulle blive det mest udfordrende og spændende til dato:


- Et af de projekter, jeg er mest stolt af, er faktisk mit første byggeri, fra da jeg startede hos A. Enggaard for syv år siden. Vi skulle bygge Alsik Hotel i Sønderborg, og bygningen har en masse skæve vinkler, der ikke altid er ligetil, når man arbejder med beton. Derudover var det også første gang, jeg beskæftigede mig med et højhusbyggeri, og så er 18 etager pludselig noget af en mundfuld. Men det blev et utroligt flot resultat, og fagligt er det noget af det, som jeg er mest stolt af, afslutter Henning.