VIA Campus C, Aarhus

Byggeriet huser 5.500 studerende inden for pædagog-, lærer-, og socialrådgiveruddannelse, kreative og merkantile fag samt bygningskonstruktøruddannelsen. Samt godt 400 med­arbejdere.

Den nye skole spreder sig over i alt 5 bygninger, som sluttes sammen af gangbro.

Bygningen indeholder hundredvis af rummelige undervisnings- og faglokaler med det sidste nye inden for teknisk udstyr. Store og lyse auditorier. Haller til bl.a. idræt og dans. Scener til teater og koncerter. Multibane på taget. Masser af kroge til arbejde og hygge. Stor kantine samt studenter-café. Et veludstyret bibliotek. En nyanlagt park med beplantning og bænkemiljø.
 
Alle lokaler af lidt grov karakter som træ- og metalsløjd, sy-værksteder, kemi- og fysiklaboratorier, drama, idrætslokaler m.m., er udført med synlige installationer under træbetonlofter og med overflader, der passer til det aktuelle brug. Igennem projektingen har der været stor fokus på det æstetiske i forhold til udformningen af de synlige installationer. Der har været fokus på føringsveje, begrænsning i anvendelse af reduktioner og retningsskift, gennemføringer i vægge, bæringer m.m.  

I samme ombæring er der brugt mange kræfter på, at koordinere ønsker og krav til de tekniske installationer i disse lokaler, der som følge af deres brug er meget installationstunge. I forbindelse med opførelsen af byggeriet er der af bygherren indkøbt nogle store og flotte kunstinstallationer.   

A. Enggaard deltog aktivt i tilpasningen og installationen af disse. Bl.a. var vi med til at håndtere og sikre muligheden for installation af en næsten 3 tons tung "Mobile" af Jeppe Hein, der nu pryder det største atrium i byggeriet. 
 
VIA Campus C kan betegnes som et teknisk kompliceret og samtidig et komplekst byggeri.
Byggeår
2012-2015
Ingeniør
Niras A/S
Bygherre
VIA University College
Arkitekt
Arkitema Architects K/S
Beliggenhed
Aarhus C
Størrelse
42.500 m² + 4.000 m² p-kælder