Z-Huset,
Aarhus Ø

I hjertet af Aarhus ligger den nye, moderne bydel Aarhus Ø. På den yderste brink, lige ved vandkanten, ligger den arkitektoniske perle Z-Huset, kun få minutter fra Aarhus´ shopping- og café-gader.


Arkitekturen bærer præg af at være en nyfortolkning af den klassiske, danske karrébygning med fælles uderum og gårdpladser. Navnet på bygningskomplekset stammer fra ”z-”formen, som de tre bygningslængder tilsammen danner. Herved åbnes gårdmiljøet op, samtidig med at der skabes privatliv for den enkelte lejlighedsejer. 

Alle lejlighederne i Z-Huset har gulv-til-loft panoramavinduer og fantastiske uderum i form af enten tagterrasse, terrasse eller altan, nogle lejligheder har endog begge dele. Materialevalget i lejlighederne er præget af stilrene valg.

Det betyder, at lejlighederne fremstår gennemført og i høj kvalitet. Der er tænkt over selv den mindste detalje.


Z-huset er et kombineret bolig- og erhvervsbyggeri med en P-kælder på ca. 17.000 m² i to etager, som er udformet med delvist privat parkering og delvist offentlig parkering.


Byggeriet Z-huset har været i bero siden 2009 og blev i 2014 finansieret på ny med A. Enggaard som totalentreprenør. Da projektet genopstartede var de to etagers kælder etableret, og den skulle delvist nedbrydes, før efterfundering kunne finde sted.

Byggeår
2014 - 2017
Ingeniør
Rambøll A/S
Bygherre
Z-Huset A/S
Arkitekt
Sahl Arkitekter A/S
Beliggenhed
Bernhardt Jensens Allé,
8000 Aarhus Ø
Størrelse
Ca. 26.000 m². Heraf erhvervsareal på 1.100 m² og boliger på ca. 25.000 m² Derudover omfatter byggeriet ca. 17.000 m² P-kælder på to etager.