Danske Shoppingcentre sælger City Vest i Aarhus til A. Enggaard

A. Enggaard udvider igen sit engagement i udviklingen af Gellerup til en attraktiv bydel. Entreprenør- og byudviklingsvirksomheden køber shoppingcentret City Vest af Danske Shoppingcentre og vil nu opstarte en afdækning af, hvordan centret i fremtiden kan bidrage til den fortsat positive udvikling af bydelen.

Entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard er den nye ejer af City Vest i Gellerup i Aarhus, som er et af Danmarks ældste overdækkede storcentre.

Gellerup har over en længere årrække gennemgået en markant byudvikling med etableringen af det kommunale kontordomicil Blixens, det nye Sports- og Kulturcampus, nye, levende bykvarterer og erhvervslejemål samt renoveringer af den almene boligmasse. Derudover er der ambitiøse planer for de endnu ikke udviklede områder i bydelen.

A. Enggaard er en af de absolut største udviklere af Gellerup-området, og City Vest bliver derfor en del af et større engagement med fokus på at gøre Gellerup til en attraktiv og sammenhængende bydel med attraktive kvalitetsboliger, nye offentlige tilbud, herunder ny skole og ny daginstitution, samt et tiltalende og dynamisk erhvervs- og byliv.

- Vi er meget glade for at have indgået en aftale om køb af City Vest, der i kraft af sin placering, butikker og historie rummer et stort potentiale i relation til udviklingen af bydelen, der for alvor tager form og fart i disse år. Vores store engagement i bydelen og gode samarbejde med blandt andre kommunen og Brabrand Boligforening giver os gode vilkår for i tråd med den visionære helhedsplan for området netop at tænke i helheder, der tilgodeser både City Vest, Gellerup og ikke mindst Aarhus, siger afdelingschef i A. Enggaard Jens Skinnebach.

Indtil nu har City Vest været ejet af Dansk Shoppingcentre, der efter frasalget ejer 17 shoppingcentre fordelt i hele landet. Nu har de givet stafetten videre til A. Enggaard for selv at fokusere mere på de resterende shoppingcentre.

- A. Enggaard kommer med den helt rigtige erfaring og vision for at udvikle lokalområdet, og jeg er derfor meget tilfreds og tryg ved, at City Vest er overdraget til netop dem. Jeg er sikker på, at City Vest går en spændende fremtid i møde, og det glæder mig, at der er planer om at samtænke planerne med City Vest med kommunens visioner for området. Det bliver godt for byen og borgerne, siger Jesper Faurholdt, adm. direktør i Danske Shoppingcentre.

A. Enggaard er blandt landet største entreprenør- og byudviklingsvirksomheder og står bag flere andre kendte byudviklingsprojekter, som fx Ceres Byen og Sydhavnskvarteret i Aarhus, Odense indre havn og udviklingen af det gamle Vridsløselille Statsfængsel i Albertslund til den nye bydel Vridsløse.

Overdragelsen får ikke indflydelse på den nuværende drift af City Vest, og kunder vil fortsat kunne shoppe og gøre sine daglige indkøb i centret i Brabrand.

A. Enggaard fejrer 20 års jubilæum i Aarhus

Nyhed: 19. april 2024

Det er nu 20 år siden, at entreprenørvirksomheden A. Enggaard etablerede sig i A…

Se nyhed

A. Enggaard skal opføre markant bygning til havvandsvarmepumpe

Nyhed: 12. marts 2024

Det bliver et hold bestående af A. Enggaard, C.F. Møller Architects og Viborg In…

Se nyhed