Kom tæt på udviklingen af Odense indre havn

Odense indre havn er godt i gang med at blive omdannet til en ny bydel, og nu inviterer A. Enggaard til fire særarrangementer, som har til formål at inddrage borgerne i udviklingen af havneområdet. Mød blandt andet arkitekten, kommunen samt udvikleren bag Odense indre havn og tag med på byvandring med journalist og tidligere byrådsmedlem Anders W. Berthelsen.

Udviklingen af den indre del af Odense Havn er et af Danmarks største byudviklingsprojekter, som de kommende år skal resultere i en helt ny bydel med en særlig identitet og kulturhistorie. Det er entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard, der sammen med Odense Kommune og Odense Havn A/S de næste år skal udvikle en række områder på Odense indre havn for at skabe en attraktiv og sammenhængende bydel, der tiltrækker beboere, besøgende, foreninger og virksomheder til området.

Planlægningen af omdannelsen af Odense indre havn er allerede godt i gang, og nu inviterer A. Enggaard til en række arrangementer på havnen, som har til formål at inddrage borgerne i planerne for udviklingen af området.

- Borgerne og øvrige interessenter har fra starten været en stor del af udviklingen af Odense indre havn, og derfor har vi et ønske om fortsat at inddrage dem i planlægningen og fortælle om vores tanker om den kommende udvikling i området. Derfor inviterer vi nu alle interesserede en tur på havnen, hvor man kan høre mere om planerne for området samt stille spørgsmål og komme med input, siger Maya Arffmann, byudvikler hos A. Enggaard.

Særarrangementer på havneområdet
A. Enggaard inviterer således til fire særarrangementer over de kommende uger, hvor alle interesserede har mulighed for at kigge forbi og høre mere om udviklingen af Odense indre havn. Mandag den 28. august er der åben pavillon, hvor man kan møde arkitekterne fra Vandkunsten, som i juni 2023 blev kåret som vinder af en arkitektkonkurrence om udviklingen af havneområdet med forslaget Odense Havneby. Den 25. september er der ligeledes åben pavillon, hvor planlæggeren fra Odense Kommune vil fortælle mere om arbejdet med bydelsudviklingsplanen for Odense indre havn.

Har man lyst til at komme endnu tættere på den kommende nye bydel, er der mulighed for at komme på byvandring med journalist, forfatter og tidligere byrådsmedlem Anders W. Berthelsen. Det sker den 20. og 24. september, hvor der undervejs på byvandringen vil være særligt fokus på havnens udvikling gennem tiden, mens man samtidig får eksklusiv adgang til at gå en tur rundt på Siloøen.

- Vi er glade for den store opbakning, der fra starten har været til udviklingen af Odense indre havn, som er en vigtig del af byens historie og identitet. Derfor er det vigtigt for os at udvikle inderhavnen med respekt for historien, og denne proces vil vi gerne give borgerne indblik i til vores fire havnearrangementer, siger Maya Arffmann.

Der bydes på forfriskninger til alle arrangementer, og medarbejdere fra A. Enggaard vil være til stede for dialog og spørgsmål.

Arrangementer på Odense indre havn
• Åben pavillon mandag den 28. august kl. 16-18: Mød arkitekterne fra Vandkunsten, som i juni 2023 blev kåret som vinder af en arkitektkonkurrence om udviklingen af Odense indre havn med forslaget Odense Havneby.

• Åben pavillon mandag den 25. september kl. 15-17: Mød planlæggeren fra Odense Kommune, som sammen med A. Enggaard skal udarbejde en bydelsudviklingsplan for Odense indre havn.

• Byvandring på havnen onsdag den 20. september kl. 17-19 og søndag den 24. september kl. 15-17: Journalist, forfatter og tidligere byrådsmedlem Anders W. Berthelsen tager borgerne med på byvandring på havnen med fokus på havnens udvikling gennem tiden. På turen får man eksklusiv adgang til at gå en tur rundt på Siloøen. Maksimalt deltagerantal er 40 personer pr. byvandring, og tilmelding er nødvendig via [email protected].

Du finder pavillonen ved Nordatlantisk Hus mellem Frigglauget og minigolfbanen.

Har du ikke mulighed for at deltage i ovenstående arrangementer, er du velkommen til at besøge A. Enggaard i pavillonen på følgende tidspunkter:

• Onsdag den 23. august kl. 14-17

• Tirsdag den 29. august kl. 8-11

• Onsdag den 6. september kl. 14-17

• Tirsdag den 12. september kl. 8-11

• Onsdag den 20. september kl. 14-17

• Tirsdag den 26. september kl. 8-11

Læs mere om udviklingen af Odense indre havn på www.odenseindrehavn.dk

Om partnerskabet
Partnerskabet bag udviklingen af Odense indre havn består af entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard, Odense Kommune og Odense Havn A/S. Parterne indgik i foråret 2021 en partnerskabsaftale som grundlag for samarbejdet.

A. Enggaard fejrer 20 års jubilæum i Aarhus

Nyhed: 19. april 2024

Det er nu 20 år siden, at entreprenørvirksomheden A. Enggaard etablerede sig i A…

Se nyhed

A. Enggaard skal opføre markant bygning til havvandsvarmepumpe

Nyhed: 12. marts 2024

Det bliver et hold bestående af A. Enggaard, C.F. Møller Architects og Viborg In…

Se nyhed