Fortsat udvikling af Spritten er sikret med ny aftale

Enighed mellem A. Enggaard A/S, Spritten A/S og Aalborg Kommune om linjeføring af stor kloakledning gennem Spritten-grunden fjerner vigtig knast for den fortsatte udvikling af den nye bydel. Realiseringen af planerne for blandt andet kunstværket Cloud City Aalborg, Kunsthal Spritten, p-kælder samt første etape af de fredede bygninger kan dermed fortsætte.

Udviklingen af de gamle spritfabrikker centralt i Aalborg til en ny bydel præget af industri- og kulturarv, kunst, arkitektur og gastronomi kan nu gå ind i næste fase. Udfordringer med bydelens hovedkloakledning har hidtil betydet, at dele af udviklingsprojektet i længere tid har været sat på pause. Det gælder blandt andet Spritten A/S’s luksuslejlighedsbyggeri Harbour Gate ved havnefronten, A. Enggaards p-kælder og fremtidige bolig- og erhvervsbygninger på den vestlige del af grunden samt omdannelsen af de fredede fabriksbygninger til nye formål som bl.a. torvehal, hotel, bryggeri, destilleri osv.

På foranledning af Aalborg Kommune genoptog A. Enggaard og udviklingsselskabet Spritten A/S, der er ejet af idémanden bag Spritten Martin Nielsen samt Rikke og Jan Gaardboe, dialogen om bydelens hovedkloakledning, og parterne er nu ved fælles indsats nået så langt, at hovedkloakken er i den afsluttende fase og snart kan tages i brug:

- Vi har siddet i en arbejdsgruppe med deltagelse fra både kommunen, Spritten A/S og A. Enggaard, hvor de forskellige alternativer er blevet drøftet. Hovedkloakkens placering har været en af de største udfordringer, og arbejdsgruppen har i fællesskab fundet en løsning, der betyder, at den ikke vil blive til hinder for områdets øvrige planlagte bebyggelser. Selve omlægningen har været et særdeles kompliceret og spændende stykke anlægsarbejde, som vi nu snart er i mål med. Dermed kan både Spritten A/S, Kunsthal Spritten og vi arbejde videre med vores forskellige dele af grunden. Hos os betyder det blandt andet, at vi nu kan færdiggøre vores p-kælder og påbegynde arbejdet med planlægningen af vores kommende projekter med boliger og erhverv, siger projektudviklingschef Morten Løgsted fra A. Enggaard.

Aftalen mellem parterne blev godkendt af Aalborg Kommune og Aalborg Kloak tidligere på året og indebærer, at bydelens hovedkloakdeling er blevet omlagt fra en placering langs havnefronten til et forløb gennem grunden:

- Det er med glæde, vi nu kan meddele, at vi som resultat af et godt og konstruktivt samarbejde gennem de seneste måneder er lykkedes med at realisere en løsning, der åbner døren for, at den nye bydel kan nå sit fulde potentiale. Det er ingen hemmelighed, at vores samarbejde har været svært i en periode, men vi er blevet enige om at lade fortid være fortid, og i processen har det været tydeligt, at alle parter har haft et oprigtigt ønske om at finde en god løsning for byen. Det lover godt for fremtiden, siger entreprenør Asger Enggaard fra A. Enggaard A/S.

Hos Spritten A/S er bestyrelsesformand Rikke Gaardboe også tilfreds med en konstruktiv proces: 

- Vi er glade for, at vi efter måneders godt samarbejde er nået i mål med en aftale med positive perspektiver for den fortsatte udvikling af den nye bydel. Aftalen betyder, at vi i Spritten A/S nu kan komme videre med at realisere visionerne for omdannelsen af den gamle spritfabrik. Allerede i starten af det nye år begynder vi nænsomt at renovere nogle af de gamle bygninger. Omlægningen af hovedkloakken betyder, at vi nu sammen med de andre involverede i Sprittens udvikling kan kigge fremad til glæde og gavn for Aalborg.

Af andre kommende projekter på Spritten kan fremhæves Kunsthal Spritten og kunstværket Cloud City Aalborg, der begge forventes at åbne i løbet af 2026.

A. Enggaard fejrer 20 års jubilæum i Aarhus

Nyhed: 19. april 2024

Det er nu 20 år siden, at entreprenørvirksomheden A. Enggaard etablerede sig i A…

Se nyhed

A. Enggaard skal opføre markant bygning til havvandsvarmepumpe

Nyhed: 12. marts 2024

Det bliver et hold bestående af A. Enggaard, C.F. Møller Architects og Viborg In…

Se nyhed