Stigsborg

1735 A Enggaard Stigsborg Omraade B6 Og B8 EXT 005 Venstre Front P2r34vp7exsamqjn1icjfpz9sfgm4l674hrd1cpwj8

Et af de store kapitler i udviklingen af havnefronterne i Aalborgs udvikling skrives i øjeblikket på Limfjordens solside, hvor udviklingen af Stigsborg er i fuld gang. Et cirka 54 hektar stort område, der strækker sig mellem Limfjordsbroen i vest og Limfjordstunnellen i øst, udvikles i løbet af de næste mange år til en attraktiv bydel med 4.000 boliger, cafeer, butikker, skole, institutioner og ikke mindst en helt ny park. En by midt i naturen og hjemsted for 7.500 beboere.

Omdannelsen af bydelen sker i tre etaper, og siden den første spade blev sat i jorden i 2018, har der været fuld fart på udviklingen af første etape, som Stigsborg P/S står for at realisere. Halvdelen af byggefelterne i etape 1 er blevet solgt, og der bygges og byggemodnes på livet løs, således de mange visioner kan blive ført ud i livet.

Første etape forventes at forløbe indtil 2029 og omfatter opførelsen af 2000 boliger, skole, børnehave, vuggestue og bydelshus, butikker, cafeer og erhverv samt en af Aalborgs største byparker. I denne periode forventes op mod 4000 beboere at bosætte sig i den nye attraktive bydel.

Stigsborg er en samlet betegnelse for hele den nye bydel i Nørresundby mellem Limfjordsbroen og Limfjordstunnelen. Området ejes fortrinsvist af Aalborg Kommune, Aalborg Havn og af Stigsborg P/S.

Stigsborg P/S blev etableret i 2018 efter en omfattende kommunal udbudsproces og er opbygget som et byudviklingsselskab med Aalborg Kommune, PFA Ejendomme og A. Enggaard som parter.  

Læs mere nedenfor eller på stigsborg.dk