20 nye ladestandere i hjertet af Aarhus

Nu får elbilisterne lettere ved at lade op

Elbilismen står på mange måder foran et gennembrud, og med ambitioner om at give de aarhusianske el-bilister endnu bedre parkeringsforhold har entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard netop opstillet hele 20 ladestandere i Ceres Byens p-kælder – og endnu flere ladestandere er på vej.

Nu er der nye muligheder for at lade bilen op, hvis man er elbilejer i Aarhus midtby. Entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard har nemlig opsat hele 20 ladestandere i Ceres Byens p-kælder, der ligger i hjertet af Aarhus.

- Vi ønsker at understøtte bilisternes muligheder for at køre grønt, og derfor har vi besluttet at etablere flere ladestandere i Ceres Byens p-kælder. Udviklingen inden for elbiler går stærkt i disse år og kommer kun til at gå endnu stærkere. Derfor er det vigtigt, at vi udvikler parkeringstilbuddene i Aarhus midtby, så udbuddet matcher den stigende efterspørgsel, siger Elise Pinstrup, der er ejendomskoordinator hos A. Enggaard.

De i alt 20 nyetablerede ladestandere, der er fra Spirii, er placeret i det centrerede område i Ceres Byens p-kælder. Heraf er 18 af ladestanderne placeret i P2 og er forbeholdt p-kælderens faste brugere, både private- og erhvervslejere, og to er offentlige ladestandere, som er placeret i P1:

- Vi ved, at mange af vores faste brugere af p-kælderen kører i el- eller hybridbiler, og derfor har vi valgt at sætte 18 ladestandere op, som de kan benytte sig af. Samtidig har vi valgt, at hvis vores faste brugere ønsker at købe sin egen ladestander til deres købte brugsret til en parkeringsplads, kan det også lade sig gøre på nogle af pladserne. Derudover har vi sat to offentligt tilgængelige standere op, så endnu flere kan gøre brug af muligheden, siger Elise Pinstrup, der desuden fortæller, at A. Enggaard allerede nu har forberedt p-kælderen på langt flere ladestandere, så man kan optimere i takt med, at efterspørgslen stiger.

Danmarks største p-kælder

Ceres Byens p-kælder kan rumme hele 1.250 biler i den underjordiske kælder, hvilket gør den til Danmarks største p-kælder. Og ifølge Elise Pinstrup er det vigtigt for A. Enggaard, der står bag Ceres Byen, at skabe en god sammenhængskraft for de mange brugere af p-kælderen.

- Vi går ind for at tage et stort ansvar for byudviklingen i Aarhus, og det rækker ud over byggekraner og mursten. Vi vil nemlig også tage ansvar for at skabe liv og sammenhæng i de områder, vi udvikler. Derfor har vi lagt stor vægt på, at Ceres Byen får gode parkeringsmuligheder og dermed nu også tilgodeser de mange el- og hybridbiler, som fremover får endnu bedre muligheder for opladning, lyder det afsluttende fra Elise Pinstrup.

De nye ladestandere er netop sat op og klar til brug i Ceres Byens p-kælder. For yderligere information kontakt ejendomskoordinator hos A. Enggaard Elise Pinstrup: Tlf.: + 45 29 40 71 99 eller e-mail:[email protected].

Faktaboks: Elbilismen vokser

Ifølge Danmarks Statistik fylder el- og hybridbiler langt mere i statistikkerne over de nyregistrerede personbiler end tidligere. For fem år siden var der blot 343 nyregistrerede el- eller benzinhybrid-personbiler i husholdningerne, men det tal er steget til hele 21.422 fra januar til august 2021. Det svarer til en stigning på over 6.000 procent. Det seneste år ses ligeledes en stigning. I 2020 var der 20.003 nyregistrerede personbiler, der kører på el eller benzinhybrid, hvilket er en stigning på syv procent i forhold til de nyregistrerede personbiler på el eller hybridbenzin i husholdningerne fra januar til august 2021.

Årsregnskab 2023: Faldende men tilfredsstillende resultat henset til et udfordret ejendomsmarked

Nyhed: 23. maj 2024

2023 var endnu et travlt år for A. Enggaard-koncernen præget af store udviklings…

Se nyhed

Ny karrébebyggelse med fællesskab i højsædet skyder op i Gellerup

Nyhed: 02. maj 2024

141 boliger med attraktive fællesfaciliteter er på vej på toppen af Brabrand, hv…

Se nyhed