En fantastisk rejse

Aalborg, den 14. maj 2018

Benthe Hesseldahl Sørensen startede som kontorelev i bogholderiet hos A. Enggaard i 1972 og har i dag 42 års anciennitet. Benthe Hesseldahl Sørensen har både oplevet A. Enggaard gennem tre generationer og været en del af virksomhedens enorme udvikling og vækst:

- Jeg føler mig privilegeret, at jeg har haft mulighed for at være med så mange år i virksomheden. Jeg har i den tid både haft den gamle Asger Enggaard, sønnen Jørgen Enggaard og sønnesønnen ”den unge” Asger Enggaard som øverste chef. Samtidig er virksomheden mangedoblet i størrelse. Det har været en fantastisk rejse, forklarer Benthe Hesseldahl Sørensen.

Hun siger supplerende, at frihed under ansvar har været nøgleord gennem tre generationer, og det giver en meget høj arbejdsglæde:

- Der er ingen smalle steder, og holdningen er, at alle medarbejdere skal have det godt. Det er en af grundene til, at medarbejderne er meget loyale. Det er altid ”vi” frem for ”de”, og man føler sig som en stor familie, pointerer hun.

Benthe Hesseldahl Sørensen beretter desuden om, hvor meget der er sket i de 42 år – ikke mindst teknologisk – fra magnetkort i 1970’erne til digitaliseringen i 00’erne – om end det papirløse kontor endnu ikke er blevet en realitet:

- Det er sjovt at tænke tilbage på, hvordan udviklingen har været, og hvor meget mere effektiv man er blevet. I dag har vi cirka den samme bemanding i bogholderiet som for 40 år siden, men vi kan håndtere langt større arbejdsmængder i dag, fortsætter hun.

Der har dog ifølge Benthe Hesseldahl Sørensen næsten aldrig været fyringer blandt funktionærerne:

- I nedgangstider har vi ikke været flere, end det var nødvendigt, så det har været en meget stabil og tryg ansættelse, slutter hun.

Benthe Hesseldahl Sørensen deltog med ledsager til A. Enggaards 75 års jubilæumsfest på Spritfabrikken i Aalborg den 4. maj 2018.

12 street art-portrætter af nordjyske kunstnere er blevet en del af Østre Havn

Nyhed: 07. juni 2024

I går var der fernisering på et nyt street art-værk i Aalborg, der portrætterer…

Se nyhed

Lokalplan baner vej for nyt kvarter med 578 attraktive boliger i Gellerup

Nyhed: 06. juni 2024

Tirsdag aften vedtog et næsten enstemmigt byråd i Aarhus en lokalplan for et omr…

Se nyhed