Alsik Resort & Spa, Sønderborg

I Frank Gehrys masterplan for Sønderborg Nordhavn udgør dette byggeri den aktive del - kernen i Gehry´s "Urban Square", som skal skabe et nyt liv på havnen.

Hotel-, spa- og konferencekompleks i 2 tårne på henholdsvis 19 og 70 m med i alt 190 værelser samt spa og wellness med panoramaudsigt over Alssund.

Spa og wellness er fordelt på 4 etager og er på i alt 4.500 m². Der tilbydes 60 forskellige spa- og wellnessoplevelser.

Anlæg til vandbehandling for badevand er udført med filteranlæg med glas-materiale. Dette medfører en bedre filtrering og nedsat forbrug af klor og syre og dermed forbedret oplevelse af indeklima i badeområder.

Vandbehandling kan køre med variabelt flow efter belastning og kan medføre op til 70% driftsbesparelse.

Endvidere er byggeriet opført som et visionært grønt byggeri med yderst ambitiøse bæredygtighedsmål.

Alsik er i dag 76 % CO2-neutralt. Der er brugt mange forskellige teknologier og løsninger inden for både bygningsdesign og energiforsyning for at opnå den høje procentgrad.

F.eks. har Alsik 380 m² solceller på taget, der producerer 35% af hotellets energi, og hotellets varmeforsyning er 100% grøn fjernvarme.

Ligeledes anvendes overskudsvarmen fra køleanlæggene på Alsik til opvarmning af varmt brugsvand, og overskudsvarmen kan lagres og benyttes ved behov. Køleanlæg er udført med frikøl.

Al belysning på hotellet er strømbesparende LED belysning.

Byggeår
2015 - 2019

Bygherre
Bitten & Mads Clausens Fond, Danfoss, PFA Pension

Beliggenhed
Havnefronten, Sønderborg

Ingeniør
Sweco Danmark A/S

Arkitekt
Henning Larsen Architects

Størrelse
24.800 m² heraf
4.500m² spa og wellness