Henius House, Aalborg

Henius House og Mølleriet består af flere bygninger, som tilsammen udgør et større boligkompleks på den tidligere eternitfabrik-grund i Aalborg - tæt på centrum, universitet og infrastruktur.

Ungdomsboligerne udgør den østlige del og familieboligerne den vestlige del af boligkomplekset. I alt rummer bygningerne tilsammen 240 ungdomsboliger, 40 lejeboliger og 5 ejerlejligheder.

Ungdomsboligernes bygningsfacader fremstår i rå betonelementer med små cirkulære huller, med stål altaner/værn og rå alu vinduer, som giver bygningerne et tilhørsforhold til grundens industrielle historie. De farveløse og rå overflader brydes af markante højglansfarvede plader i forskellige nuancer, som understreger områdets funktion. Bygningerne rummer 240 ungdomsboliger på 50 m² med egen altan og tilgængelig via en stål svanegang ind mod den fælles gårdhave, fælles opholdsstuer i stueplan samt tre tagterrasser og en fodboldbane på tagfladen, som indbyder til socialt samvær.

Familieboligernes bygningsfacader er udført med hvide betonelementer, beton altaner med glas sider som refererer til områdets industrielle bebyggelse og harmonerer med de moderne omkringliggende bygninger. Bygningerne rummer 45 familieboliger med egen altan, hvor en enkel planløsning skaber indbydende, åbne opholdsrum, som tilbyder det bedst mulige lysindfald og hvor altanerne og de store vinduer drager natur- og bylivet helt ind i lejlighederne.

Bygninger er bygget efter BR10, har energimærket A2015 og etableret solceller på taget.

Byggeår
2012 - 2013

Bygherre
Himmerlands Boligforening

Beliggenhed
Ditlev Bergs vej 31, Aalborg

Ingeniør
Niras A/S

Arkitekt
C.F. Møller Architects

Størrelse
16.500 m²