Stigsborg Have C3-C4, Nørresundby

Stigsborg Have ligger i det nyetablerede udviklingsområde Stigsborg i Nørresundby, nær Aalborg centrum.

Det er et nyt spændende kvarter, med grønne områder i centrum. Der er opholdsarealer fordelt ud på fællesområder, tagterrasser og grønne gårdhaver til beboerne.

Bygningens arkitektoniske udtryk og det omkringliggende landskab samles til en helhed, hvor der anvendes smukke nordiske byggema-terialer i efterårs farver, som spiller sammen med stedets karakter, uden at gå på kompromis med den lave vedligeholdelsesomkost-ning.

Stigsborg Have har 6 etager som består af 263 lejligheder med egen altan eller terrasse. Lejlighederne er i størrelserne 40-120m². Bygningernes form samt en enkel planløsning skaber indbydende, velbelyste opholdsrum, som tilbyder de bedst mulige udsigter og lysindfald.

I kælderen er der depot og cykelparkering for beboerne. Gårdhaver-ne er placeret i centrum af bygningerne, med et varierende lysind-fald dagen igennem og indeholder et orangeri som indbyder til fæl-lesskab for beboerne.

Stigsborg Have er bygget efter BR18, er lav energiklasse 2018, og DGNB- GULD certificeret, hvor områderne-, miljømæssig-, økonomisk-, social-, teknisk- og proceskvalitet er i centrum.

Byggeår
2020 - 2022

Bygherre
Lærernes Pension

Beliggenhed
Stigsborg Bakke &
Parkvænget,
9400 Nørresundby

Ingeniør
Niras A/S

Arkitekt
Arkitema Architects

Størrelse
20.500 m² +
3.000 m² kælder