Tranders Høje, Aalborg

Tranders Høje er et nyt og spændende boligområde i Aalborg - nær universitetet, Gigantium og det kommende supersygehus.

Visionerne for boligområdet er at skabe høj naturværdi, veldefineret infrastruktur, et godt bo-miljø for mennesker med fokus på fælles-skab, og et aktivt samt involverende boligområde.

Bygningerne består af tre boligtyper, 1 etages rækkehuse, længe-huse i 3 etager og punkthuse i 4 etager, i alt 319 lejeboliger med egen have, terrasse eller altan. Tilknyttet til boligerne laves der gæsteboliger og et fælleshus.

Tranders Højes arkitektoniske udtryk er inspireret af ”ældre jern-alder”, hvor bygningernes facaders udtryk skal fremstå med et mørkt, gråligt og sandfarvet farvespil, med et blandet materialevalg i facaden og i bygningstyperne.

Tilknyttet de grønne områder laves der 2 større indsatsområder med Jernalderen som tema, ved navn "Stormandsgården" + "Ageren" og dertil 6-8 mindre ”fælleder”.

Stormandsgården er placeret i den nordvestlige del. Den indeholder beboerværksted, fælleslokale, viceværter, opholdsrum som fortæller historien om fortiden og depotrum til udlejning. Uderummene til Stormandsgården indeholder bålsted, områdets største legeplads og bord/bænke områder.

Ageren ligger i den sydlige del i området. Her har beboerne mulighed for et mindre univers, af små haver og et fælles orangeri, hvor planter kan dyrkes og skabe et fællesskab på tværs af boligområdet. Mellem minihaverne og orangeriet, plantes der træer og buske med spiselige bær og frugter, som plantes ”vildt med vilje”, for at skabe mindre rum i det store grønne område og skabe en forbindelse til områdets identitet og stemning af jernalderen.

Byggeår
2021 - 2025
Etape 1 - 2023
Etape 2 - 2024
Etape 3 - 2025

Bygherre
PKAE Boliger

Beliggenhed
Nerudas Alle,
9220 Aalborg

Ingeniør
Byggemodning - Niras
Bygninger - Akademiingeniør Svend Poulsen A/S

Arkitekt
Arkitektfirmaet NORD A/S
Landskabsark. - BY + LAND

Størrelse
26.807 m²