Z-Huset, Aarhus Ø

I hjertet af Aarhus ligger den nye, moderne bydel Aarhus Ø. På den yderste brink, lige ved vandkanten, ligger den arkitektoniske perle Z-Huset, kun få minutter fra Aarhus´ shopping- og café-gader.

Arkitekturen bærer præg af at være en nyfortolkning af den klassiske, danske karrébygning med fælles uderum og gårdpladser. Navnet på bygningskomplekset stammer fra ”z-”formen, som de tre bygningslængder tilsammen danner. Herved åbnes gårdmiljøet op, samtidig med at der skabes privatliv for den enkelte lejlighedsejer. 

Alle lejlighederne i Z-Huset har gulv-til-loft panoramavinduer og fantastiske uderum i form af enten tagterrasse, terrasse eller altan, nogle lejligheder har endog begge dele. Materialevalget i lejlighederne er præget af stilrene valg.

Det betyder, at lejlighederne fremstår gennemført og i høj kvalitet. Der er tænkt over selv den mindste detalje.

Z-huset er et kombineret bolig- og erhvervsbyggeri med en P-kælder på ca. 17.000 m² i to etager, som er udformet med delvist privat parkering og delvist offentlig parkering.

Byggeriet Z-huset har været i bero siden 2009 og blev i 2014 finansieret på ny med A. Enggaard som totalentreprenør. Da projektet genopstartede var de to etagers kælder etableret, og den skulle delvist nedbrydes, før efterfundering kunne finde sted.

Se projekthjemmeside

Byggeår
2014 - 2017

Bygherre
Z-Huset A/S

Beliggenhed
Bernhardt Jensens Allé,
8000 Aarhus Ø

Ingeniør
Rambøll A/S

Arkitekt
Sahl Arkitekter A/S

Størrelse
Ca. 26.000 m². Heraf erhvervsareal på 1.100 m² og boliger på ca. 25.000 m² Derudover omfatter byggeriet ca. 17.000 m² P-kælder på to etager.