12 street art-portrætter af nordjyske kunstnere er blevet en del af Østre Havn

I går var der fernisering på et nyt street art-værk i Aalborg, der portrætterer nogle af Nordjyllands største forfattere og musikere. Flere af de portrætterede var mødt op for at fejrer værket, der er udført af den aalborgensiske street art-kunstner Burn On og skænket af A. Enggaard.

Niels Hausgaard, Luise Juhl Dalsgaard, Gorm Henrik Rasmussen og Bent Haller var i går til eftermiddag alle mødt op til fernisering på Østre Havn. Her kunne de se sig selv samt en række andre store nordjyske kunsterne som Annika Aakjær, Lars Lilholt og Jakob Ejersbo portrætteret i nyt og særegent street art-værk.

Rammen om det nye værk er en ny boligbebyggelse, der er navngivet Kulturrækken, da den ligger ved KulturTorvet, Musikkens Hus og Nordkraft. Her har den anerkendte street art-kunstner Burn On, der er kendt for flere gavlmalerier i Aalborg, udsmykket to opgange med portrætterne af de 12 udvalgt kunstnere på en måde, som ikke blot drager dem, der går ind i bygningen, men i høj grad også dem, der blot går forbi.

- Vores ønske var at tilføre noget kunst, som læner sig op ad den lokale kultur. Derfor er der i den ene opgang portrætteret lokale forfattere og i den anden opgang afbilledet lokale musikere, som alle har en tilknytning til det nordjyske. Kunsten er ikke blot lavet til beboerne, men også som bidrag til gaden og bylivet, siger bylivsudvikler i A. Enggaard Hanne Kræn.

Til ferniseringen var der taler fra kunstneren Burn On, bestyrelsesformand i Ordkraft Kirsten Boelt, der har hjulpet med at udvælge kunstnerne, samt Anton Hessellund, der er afdelingschef i A. Enggaard, som står bag udviklingen af Østre Havn.

Værket er en del af A. Enggaards strategi om at indtænke kunst i arbejdet med udviklingen af nye bydele. På Østre Havn er øvrige eksempler blandt andre skulpturværket Aalborgenserne på Stjernepladsen og et stort vægmaleri i bydelens nye kontorhus KANT.

Fakta om de 12 portrætterede kunstnere
Forfattere: Bent Haller, Louise Juhl Dalsgaard, Gorm Henrik Rasmussen, Sanne Munk Jensen, Hanne-Vibeke Holst, Jakob Ejersbo.

Musikere: Annika Aakjær, Jens Michael Østergaard, Lars Lilholt, Niels Hausgaard, Niels Roos (NIARN), Pernille Rosendahl. 

Fakta om Burn On
Claus Frederiksen, også kendt som BURN ON. Han beskæftiger sig med streetart, vægmalerier og lærredsmalerier. I Aalborg og det omkringliggende område kan man opleve flere af hans spændende gavlmalerier.

12 street art-portrætter af nordjyske kunstnere er blevet en del af Østre Havn

Nyhed: 07. juni 2024

I går var der fernisering på et nyt street art-værk i Aalborg, der portrætterer…

Se nyhed

Lokalplan baner vej for nyt kvarter med 578 attraktive boliger i Gellerup

Nyhed: 06. juni 2024

Tirsdag aften vedtog et næsten enstemmigt byråd i Aarhus en lokalplan for et omr…

Se nyhed