A. Enggaard og PKA opfører friplejehjem i Aalborg Øst

Entreprenørvirksomheden A. Enggaard og pensionsselskabet PKA har indgået en aftale med Danske Diakonhjem om et nyt friplejehjem i Tranders Høje i Aalborg Øst. Friplejehjemmet, der får 56 boligenheder fordelt på 5.244 kvadratmeter inklusiv kælder, er netop nu under opførelse og ventes at stå klar til indflytning til september 2020.


Til næste år får Aalborg et helt nyt friplejehjem. Det sker, når Danske Diakonhjem slår dørene op til organisationens første friplejehjem i Aalborg, som får adresse på Nerudas Alle 3 og dermed bliver en del af den nye bydel Tranders Høje i det østlige Aalborg.


Danske Diakonhjem har indgået en 30-årig lejeaftale med entreprenørvirksomhedens A. Enggaard og pensionsselskabet PKA i regi af parternes fælles selskab PKAE, og netop nu er opførelsen af bygningen i fuld gang.


- Vi er rigtig glade for aftalen med Danske Diakonhjem om et friplejehjem i det østlige Aalborg. Friplejehjemmet bliver en god tilføjelse til området omkring Da Vinci Parken og Tranders Høje, der i disse år gennemgår en spændende udvikling med nye boliger og nyt liv, fortæller projektudviklingschef Morten Løgsted fra A. Enggaard A/S.


Hos PKA ser man frem til at følge sin nye investering i Aalborg, der er en del af et voksende fokus på boliger til ældre.


- I PKA har vi gennem de senere år involveret os i flere boligprojekter, der er henvendt til den ældre del af befolkningen. Det er en befolkningsgruppe, der kommer til at vokse ganske markant over de kommende år, og allerede i dag er der stor efterspørgsel på eksempelvis plejehjemspladser flere steder i landet. Derudover har vi stor tiltro til Tranders Høje-bydelen, som vi også er medinvestor på, forklarer ejendomschef i PKA, Nikolaj Stampe om baggrunden for investeringen.


Friplejehjemmet bliver 5.244 kvadratmeter stort og kommer til at rumme 56 boligenheder fordelt på tre enheder, et stort produktionskøkken, opholdsarealer, wellness og træningsfaciliteter m.m., og hos Danske Diakonhjem glæder man sig til at indtage de nye faciliteter:


- Vi har været med til at etablere hele 31 friplejehjem på landsplan, og vi har længe haft en ambition om også at være til stede i landets fire største byer. Nu har vi så fået et rigtig interessant tilbud i et spændende område i Aalborg, som vi kan se os selv i, og vi ser meget frem til at komme i gang, siger direktør i Danske Diakonhjem, Emil Tang.


Af de 31 friplejehjem, som Danske Diakonhjem har været med til at etablere, ejer organisationen selv de 17, mens størstedelen af de resterende ejes af lokale ildsjæle. Modellen i Aalborg bliver dog en helt tredje, og det skyldes ifølge Emil Tang lovændringen fra 2015, der betyder, at staten ikke længere stiller garanti for 100 procent af låneoptaget.


- Statsgarantien blev sænket til 75 procent, og det har gjort det sværere for os at optage realkreditlån og dermed finansiere projekterne på en økonomisk måde. Derfor er vi meget tilfredse for modellen i Aalborg, hvor vi har nogle partnere, der både kan se værdi i vores projekt og endda står for opførelsen af bygningerne, lyder det fra Emil Tang.


Det nye friplejehjem ventes at åbne dørene for første gang i september 2020, mens det efter planen bliver muligt at skrive sig op til en plads fra marts 2020.


Fakta:

• Adresse: Nerudas Alle 3

• Størrelse: 4569 kvm (Stue, 1. sal og 2. sal) + 675 kvm kælder

• Boliger: 56 boligenheder

• Entreprenør: A. Enggaard

• Bygherre: PKAE

• Lejer: Danske Diakonhjem


Fakta om friplejehjem:

Et friplejehjem adskiller sig fra de almindelige plejehjem under Danske Diakonhjem ved, at de ikke formelt er knyttet til den lokale kommune gennem en driftsoverenskomst. Det giver friplejehjemmet et større råderum for selv at bestemme, hvordan stort og småt bedst lægges tilrette. Kilde: Danske Diakonhjem