A. Enggaard og PKA tager hul på opførelsen af friplejehjem i ny Gellerup-bydel

I Gellerup var blandt andre rådmand for Sundhed og Omsorg Christian Budde, afdelingschef i A. Enggaard Jens Skinnebach og bestyrelsesformand i Danske Diakonhjem Flemming Christensen i dag mødt op for at tage første spadestik til et nyt friplejehjem. Friplejehjemmet bliver en del af den nye Gellerup-bydel Helheden, som A. Enggaard og pensionskassen PKA netop nu er i fuld gang med at udvikle.

Udviklingen af Gellerup til en unik og mangfoldig bydel går stærkt i disse år, og i dag blev der taget hul på en ny spændende investering i området. På Kirsten Holsts Gade blev der således taget første spadestik til et nyt friplejehjem, der får navnet Gellerup Friplejehjem og skal drives af Danske Diakonhjem.

Det er entreprenør og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard og pensionskassen PKA, som opfører friplejehjemmet, der bliver en central del af parternes nye bydelsprojekt i området Helheden. Med til den officielle igangsættelse af byggeriet var blandt andre afdelingschef i A. Enggaard Jens Skinnebach, rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune Christina Budde og formand for Brabrand Boligforening Keld Albrechtsen, mens Danske Diakonhjem var repræsenteret af direktør Morten Skov Mogensen samt bestyrelsesformand Flemming Christensen.

- Vi er meget glade for medio 2023 at kunne invitere ind på vores nye friplejehjem, hvor hjemlighed og mangfoldighed bliver omdrejningspunktet for et hjem med en bred sammensætning af mennesker med forskellig kulturel baggrund. Det ligger naturligt for os i Danske Diakonhjem med stærke værdier at skabe et hjem og hjemlighed for mennesker, der kommer med forskellig kultur og religion. Vi forventer at Gellerup Friplejehjem bliver en integreret og aktiv del af lokalsamfundet og byudviklingen her i Gellerup, hvor livet på plejehjemmet både flyder ud i lokalområdet og mennesker udefra flyder med ind. Vi glæder os til samarbejdet med de mange lokale aktører i området, sagde bestyrelsesformand i Danske Diakonhjem, Flemming Christensen, i en tale til dagens event.

Bygherre er A. Enggaard og PKA’s fælles ejendomsselskab PKAE, der har indgået en 30-årig lejeaftale med Danske Diakonhjem, og det er ikke første gang, at de tre parter samarbejder om et friplejehjem. Så sent som i 2020 rykkede Danske Diakonhjem ind i et spritnyt friplejehjem i Aalborg Øst.

- Vi har gode erfaringer med at opføre plejehjem i samarbejde med Danske Diakonhjem og PKA, og vi er derfor rigtig glade for, at vi nu også opfører et friplejehjem her i det vestlige Aarhus. Plejehjemmet bliver en rigtig god tilføjelse til både Helheden specifikt og Gellerup generelt, sagde Jens Skinnebach, afdelingschef i A. Enggaard, i talen.

Gellerup Friplejehjem bliver 6.300 kvadratmeter stort og kommer til at rumme 64 boligenheder fordelt på fem niveauer, et stort produktionskøkken, omklædningsfaciliteter, udeområder og fælles opholdsarealer.

Dagligvarehandel og nye boliger rejser sig også

Det nye friplejehjem er næste skridt i retningen af realiseringen af den nye Gellerup-bydel Helheden, der er et af de største enkeltstående private byudviklingsprojekter i Gellerup. Bydelen opføres på et 55.000 kvadratmeter stort område nord for Globus 1 og vil foruden plejehjem byde på 400 boliger, erhverv og indkøbsmuligheder i form af en ny Netto. Bydelsprojektet blev skudt i gang i efteråret 2021, og aktuelt er A. Enggaard i fuld gang med opførelsen af både en ny Netto, nye erhvervslokaler samt de første 85 boliger.

- Med Helheden vil vi opføre en levende og sammenhængende bydel med attraktive byrum og plads til både den studerende, familien, senioren samt plejehjemsbeboeren. Bydelen vil også blive udstyret med diverse fællesfaciliteter, som beboerne overtager og administrerer via en bylivsforening, siger Jens Skinnebach.

A. Enggaard har engageret sig i Gellerup igennem mange år, og det samme gør sig gældende for PKA, der længe har set positivt på områdets fremtid.

- Vi har gennem flere år set et stort potentiale i de visionære udviklingsplaner for Gellerup, og derfor var det også helt naturligt, at vi valgte at gå ind i dette nye spændende bydelsprojekt, som både skal sikre et godt afkast til vores medlemmer og bidrage til den fortsatte positive udvikling af Gellerup. Det gælder både direkte via de nye, attraktive boliger, erhvervslokaler og plejehjem og indirekte via den sociale indsats, som vores projekter med A. Enggaard i området bærer præg af i form af blandt andet inklusion og beskæftigelse af lokal arbejdskraft, afslutter ejendomschef i PKA, Nikolaj Stampe.

Pensionskassen gik i 2018 ind som den første institutionelle investor i Gellerup og har siden været involveret i flere byudviklingsprojekter i bydelen, heriblandt lejlighedskomplekset Zebra House, der også er opført i samarbejde med A. Enggaard.

Fakta: Om byggeriet af friplejehjemmet

Bygherre: PKAE

Arkitekt: Erik Arkitekter A/S

Ingeniør: Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S

Totalentreprenør: A. Enggaard

12 street art-portrætter af nordjyske kunstnere er blevet en del af Østre Havn

Nyhed: 07. juni 2024

I går var der fernisering på et nyt street art-værk i Aalborg, der portrætterer…

Se nyhed

Lokalplan baner vej for nyt kvarter med 578 attraktive boliger i Gellerup

Nyhed: 06. juni 2024

Tirsdag aften vedtog et næsten enstemmigt byråd i Aarhus en lokalplan for et omr…

Se nyhed