A. Enggaard skal også bygge sidste del af stort byudviklingsprojekt i Aarhus

Entreprenørvirksomheden A. Enggaard er af blandt andre Ejendomsselskabet Olav de Linde A/S valgt til opførelsen af 225 boliger og erhverv på hjørnet af Søren Frichsvej og P. Hiort-Lorenzen Vej i Aarhus. Heraf skal 43 boliger opføres til boligselskabet ALBOA med A. Enggaard som delegeret bygherre.

Snart igangsættes endnu et byudviklingsprojekt på det gamle trekantede erhvervsområde mellem Ringgaden, Søren Frichs Vej og P. Hiort-Lorenzens Vej i Aarhus. På hjørnet af Søren Frichsvej og P. Hiort-Lorenzens Vej skal der frem mod 2022 opføres en karrébebyggelse på i alt 17.000 etagekvadratmeter fordelt på 225 boliger og erhverv samt p-kælder, og når byggeriet påbegyndes til maj i år, bliver det med entreprenørvirksomheden A. Enggaard ved roret. 

Det står klart, efter en gruppe af investorer – herunder Ejendomsselskabet Olav de Linde A/S, der ejer 10.000 kvadratmeter af projektet – har valgt A. Enggaard som totalentreprenør på projektet. For Ejendomsselskabet Olav de Linde A/S skal der opføres 106 lejeboliger, der kommer til at variere i størrelse fra 43 til 135 kvadratmeter: 

- Boligerne, der vil rumme både ét-, to- og treværelses lejligheder samt en god håndfuld toetagers byboliger, udføres i New Yorker-stil med synlige murstensvægge, plankegulve og rå beton. Vi tænker kvalitet og gode materialer hele vejen rundt, så boligerne er langtidsholdbare. Desuden etableres der også en ekstra p-kælder for at fremtidssikre områdets udviklingsmuligheder, siger tegnestuechef i Ejendomsselskabet Olav de Linde A/S, Morten Sparvath Thomassen.

Karrébebyggelsen er en del af samme lokalplan som A. Enggaards eget byudviklingsprojekt Brokvarteret på den tidligere Stark-ejede trælastgrund langs P. Hjort-Lorentzens Vej. Her er entreprenørvirksomheden i gang med yderligere tre karréer samt en enkeltstående bygning, der i alt kommer til at tælle 700 nye boliger og erhverv, og afdelingschef Jens Skinnebach ser frem til nu også at skulle binde sidste sløjfe på den nye bydel.

- Vi er meget glade for og ikke mindst stolte over at være blevet valgt til opgaven. Der er synergier at hente, da vi jo opfører vores egen del af området sideløbende, og desuden kan vi trække på vores indgående kendskab til lokalplanen og ikke mindst til visionen for Aarhus Kommunes nye brokvarter langs Søren Frichs Vej, forklarer Jens Skinnebach.

Han fortæller supplerende, at A. Enggaard arbejder på at udvikle et nyt blandet bolig- og erhvervsområde på den gamle Falckgård-grund på Trindsøvej, der ligeledes bliver en del af kommunens nye brokvarter. 

43 almene boliger på vej

Lokalplanen for den nye boligkarré på hjørnet af Søren Frichsvej og P. Hiort-Lorenzen Vej tilsiger, at 20 procent af karréens samlede etageareal skal være almene boliger. Som en del af totalentreprisen er A. Enggaard valgt som delegeret bygherre, og i den funktion har virksomheden indgået en aftale med boligselskabet ALBOA om 43 nye almene boliger.

- Vi er meget tilfredse med, at Aarhus Kommune i lokalplansarbejdet har udnyttet muligheden for at gøre almene boliger til en del af projektet. Det er afgørende for, at vi også centralt i Aarhus i fremtiden kan tilbyde flere prisvenlige boliger, hvis vi vil understøtte muligheden for en blandet beboersammensætning i vores by. Vi ser frem til samarbejdet med A. Enggaard og ikke mindst til at følge udviklingen i projektet, siger byggechef i Alboa, Niels Eilersgaard.

De 43 almene boliger kommer til at variere i størrelser fra 51 til 101 kvadratmeter ekskl. fællesarealer

A. Enggaard skal opføre markant bygning til havvandsvarmepumpe

Nyhed: 12. marts 2024

Det bliver et hold bestående af A. Enggaard, C.F. Møller Architects og Viborg In…

Se nyhed

PKA og A. Enggaard vil fremme CO2-reducerede byggematerialer via en række testbyggerier

Nyhed: 05. marts 2024

Pensionsselskabet PKA og entreprenørvirksomheden A. Enggaard vil via deres fælle…

Se nyhed