Efter 30 år: - Jeg er aldrig groet fast

Det er en helt særlig form for imødekommenhed, man mærker hos Britta Jensen, der er regnskabsassistent hos A. Enggaard A/S. En form for tilstedeværelse, der kan mærkes selv gennem telefonen, og som mange kolleger har mærket gennem de seneste 30 år. For hvad stiller man op i en stor virksomhed, der konstant er i udvikling, når man støder på et spørgsmål, man ikke kan besvare? Hos A. Enggaard er der ingen tvivl – man ringer selvfølgelig til Britta.

Selvom A. Enggaard i år har kunnet fejre sit 80-års jubilæum, så er det ikke det eneste jubilæum, som virksomheden skal fejre i år. Til december kan den 47-årige regnskabsassistent Britta Jensen nemlig fejre sit 30-års jubilæum hos virksomheden. Med 30 års anciennitet betyder det, at de fleste ansatte i A. Enggaard godt ved, hvem Britta er. Og det er der en helt særlig grund til.

- Jeg har arbejdet hos A. Enggaard i snart tre årtier, og der er ikke mange dage, hvor jeg ikke kører glad på arbejde. Vi har et fantastisk kollegaskab, som eksisterer på tværs af både afdelinger og ledelseslag. Det skyldes blandt andet, at A. Enggaard har en meget flad organisation, og alle derfor værdsættes uanset deres titel, siger Britta Jensen.

Til daglig sidder Britta i bogholderiet på A. Enggaards hovedkontor i Svenstrup, hvor hun blandt andet laver løn til godt 250 timelønnede medarbejdere. Efter snart 30 år i samme virksomhed har Brittas arbejdsopgaver udviklet sig til også at involvere planlægning og eksekvering af events som den årlige julefrokost og senest fejringen af A. Enggaards 80-års jubilæum.

- Selvom jeg elsker at arbejde med tal, så er der noget særligt ved at arbejde med events, som eksempelvis jubilæumsfesten. Lige fra planlægningsfasen og eksekveringen til at stå til festen og mærke resultatet af ens hårde arbejde. Og så er det helt specielt, når man mærker, hvordan disse fester er med til at styrke sammenholdet, lyder det fra Britta Jensen.

A. Enggaard-ånden
Respekt for ens arbejde, rummelighed, fleksibilitet, kammeratskab og fællesskab på tværs er blot nogle af de værdier, som Britta fremhæver ved A. Enggaard. Værdier, som også er tydelige at spore hos Britta, når hun med stolthed i stemmen fortæller om sin arbejdsplads. Derfor er det heller ikke overraskende, at Britta med sin evne til at skabe relationer bidrager til A. Enggaards værdier, normer og traditioner, som er med til at binde virksomheden sammen, også kendt i virksomheden som A. Enggaard-ånden, når hun besøger afdelingerne rundt omkring i landet.

- Det er utroligt givende at have så stor en berøringsflade i hele virksomheden. Jeg har derfor også en fornemmelse af, at jeg kender størstedelen af mine kolleger. Det kommer selvfølgelig også af, at jeg har været ansat i mange år, men også fordi jeg netop har mulighed for at rejse rundt og hilse på i de forskellige afdelinger, fortæller Britta Jensen.

Med den brede kontakt til landets afdelinger er kendskabet til Britta kun vokset. På den måde er Britta blevet et fælles referencepunkt for mange medarbejdere hos A. Enggaard, hvilket kunne tyde på, at Brittas kolleger værdsætter relationen lige så meget, som hun selv gør.

- Jeg hører tit, når jeg er på besøg rundt omkring i landet, at der er en frase, som hedder: ”hvis vi ikke ved det, så ringer vi bare til Britta”. Og det bliver jeg da glad for at høre. Det betyder jo, at mine kolleger føler sig trygge ved at ringe til mig – uanset om det handler om et godt råd eller om, hvem man skal have fat på i virksomheden. Samtidig er det også med til at styrke den gode relation, som jeg netop oplever med mine kolleger, uddyber Britta Jensen.

Rum til udvikling
Det er altid nemt for virksomheder at skrive ”plads til udvikling”. Men ifølge Britta Jensen er det netop det, som hun har fået gennem årene hos A. Enggaard. For hvad der startede som en læreplads i bogholderiet, udviklede sig til opgaver inden for blandt andet løn, eventplanlægning og implementering af nye løn- og økonomisystemer.

- Til trods for, at jeg har været ansat i snart 30 år, så er jeg aldrig groet fast, for hos A. Enggaard har jeg haft mulighed for at prøve mange forskellige arbejdsopgaver af. A. Enggaard har altid været åbne overfor muligheden for at vokse med ansvaret. Selvfølgelig kommer det også gennem den erfaring, jeg efterhånden har fået oparbejdet, og den personlige udvikling, jeg også har gennemgået de seneste 30 år, forklarer Britta Jensen og fortsætter:

- Samtidig skyldes udviklingen i høj grad mine kolleger. Vi kommer jo alle med forskellige faglige baggrunde. Og det gør, at vi altid kan inspirere hinanden med nye perspektiver og anderledes måder at anskue tingene på. På den måde er det aldrig kedeligt at være på arbejde.

Brittas store engagement i og glæde ved A. Enggaard og det sociale fællesskab i virksomheden er tydelig at mærke. For selvom Britta, som en beskeden nordjyde, er god til at fremhæve sine kolleger og sin arbejdsplads som årsagen til det sociale fællesskab, så er der ingen tvivl om, at Britta selv er en stor bidragsyder til det store fællesskab, som A. Enggaard har opbygget gennem årene.

Lige i A. Enggaards ånd.

Tre spadestik på Sydhavnen er første skridt til samling af byens kunst- og designaktører

Nyhed: 01. december 2023

Sydhavnskvarteret i Aarhus udvikler sig med hastige skridt, og nu er der blevet…

Se nyhed

Albertslund Kommune giver grønt lys til lokalplanen for Vridsløses første nye kvarter

Nyhed: 15. november 2023

Lokalplanen for første etape af udviklingen af den gamle fængselsgrund i Alberts…

Se nyhed