En helt særlig kultur

Aalborg, den 02. maj 2018

Henrik Jessen har været hos A. Enggaard i 27 år og er i øjeblikket en del af beton-sjakket på Østre Havn i Aalborg. A. Enggaard er en familievirksomhed gennem tre generationer, og Henrik Jessen har qua sine mange år i firmaet arbejdet for alle tre generationer, nemlig Asger Enggaard (senior), Jørgen Enggaard og Asger Enggaard (junior).

- Det er en helt særlig kultur, der præger A. Enggaard. Den enkelte medarbejder har stor frihed til at planlægge sit arbejde, og frihed under ansvar er generelt et nøgleord, forklarer Henrik Jessen.

Han siger supplerende, at byggesektoren er noget helt særligt, fordi man arbejder i sjak, og fordi den enkelte medarbejder i princippet kun er sikret ansættelse til den igangværende opgave er fuldført. Men sådan er det ikke hos A. Enggaard:

- Vi har tradition for så vidt muligt at holde på medarbejderne. Når et projekt er fuldført, flyttes kollegerne rundt til andre byggerier, og får lov at beholde deres stilling – også mellem projekter, så de ikke skal opsiges. Det medfører en høj loyalitet, og at man så vidt muligt bliver. Her bliver man behandlet ordentligt, fortsætter Henrik Jessen.

Som beton’er hos A. Enggaard gennem 27 år har Henrik været involveret i en lang række byggeprojekter. Han fortæller, at det har været en spændende rejse, og at han særligt de seneste år har oplevet, at byggerierne bliver større og højere. Det skyldes dels den generelle udvikling og dels også, at A. Enggaard i dag har større og større projekter.

Han husker særligt renoveringsprojektet mellem broerne, hvor en silo blev omdannet til et moderne kontorhus, som i dag huser Arbejdsformidlingen i Aalborg. Derudover tæller Musikhuskvarteret blandt de mere spændende projekter, som Henrik har været beton’er på.

Henrik deltager med ledsager til A. Enggaards 75 års jubilæumsfest på Spritfabrikken i Aalborg den 4. maj 2018.

12 street art-portrætter af nordjyske kunstnere er blevet en del af Østre Havn

Nyhed: 07. juni 2024

I går var der fernisering på et nyt street art-værk i Aalborg, der portrætterer…

Se nyhed

Lokalplan baner vej for nyt kvarter med 578 attraktive boliger i Gellerup

Nyhed: 06. juni 2024

Tirsdag aften vedtog et næsten enstemmigt byråd i Aarhus en lokalplan for et omr…

Se nyhed