Flere butikker tror på fremtiden i City Vest og bliver samlet ved lille torv

Tre butikker har fået nye placeringer i City Vest, hvor næsten alle butikkerne er blevet samlet omkring torvet ved Lidl. Flytningerne bidrager til at give kunderne en bedre oplevelse, når de handler i centret. A. Enggaard går nu i gang med at omdanne centret, og det betyder, at nogle af indgangene lukker.

I forbindelse med omdannelsen af City Vest har ejeren, entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard, ønsket at samlet butikkerne omkring det lille torv ved Lidl, og nu har flere butikker skiftet placering. 

Herretøjsbutikken Sams Outlet, Synoptik og Livsværkstederne er rykket ind i nye lokaler, og tidligere på året rykkede blandt andet Louis Nielsen også ind i et nyt lokale ved torvet, så nu er stort set alle butikkerne i centret samlet.

Synoptiks flytning til nye lokaler skal ses i lyset af, at optikerkæden tror på fremtiden i City Vest.

- Vi har og har altid haft en sund forretning i området og har en stærk forankring, hvilket vi selvfølgelig ønsker at fastholde. Vi er glade for kunderne i City Vest og vil gerne blive ved med at kunne yde dem god service tæt på deres lokalområde. Vi ønsker samtidig mere plads til vores store sortiment af stærke brands, hvilket vi får mulighed for med denne løsning. Vi vil samtidig udvide vores muligheder for at udvikle vores kliniske kompetencer og hjælpe kunderne med deres øjensundhed, siger regionschef Malene Schneider fra Synoptik.

Livsværkstedernes nye placering betyder, at de har fået en mere åben og tilgængelig café med udsigt over byen. Livsværkstederne er rykket ind i det lokale, hvor Rasmus Klump-restauranten tidligere lå. Udover de tre butikker, der allerede er flyttet, rykker Den Syriske Skrædder ind i et nyt lokale ved siden af Matas inden den 1. februar.

Indgange lukker - men City Vest forsætter 
Fra den 1. februar vil centret ikke længere kunne benyttes til gennemgang, da fire af de nordligste indgange lukkes. Dog vil indgangen ved broen fra Gellerup stadig være åben og give adgang til Normal, men for at komme ned til de øvrige butikker er man nødt til i stedet at gå ad Tinesvej. Lukningen af gennemgang i centret skyldes, at man i den kommende tid påbegynder de indledende øvelser til renovering og ombygning af den nordlige del af centret, så man forventeligt er klar til at åbne ultimo 2025.

Ligeledes vil nogle af parkeringspladserne ved de lukkede indgange blive afspærret og inddraget til byggeplads i forbindelse med omdannelsen af centret. Der vil stadig være masser af parkeringsmuligheder ved de sydlige indgange.  

De fire sydligste indgange til centret vil være åbne som hidtil, så City Vests kunder fortsat kan gøre deres daglige indkøb i butikkerne. Der vil være to åbne indgange mod Tinesvej i vestlig retning, en åben indgang mod Tinesvej i østlig retning og en åben indgang mod Silkeborgvej.

Ændringerne træder i kraft omkring den 1. februar, hvor man stadig vil kunne finde Lidl, Matas, City Vest Apotek, Louis Nielsen, Synoptik, Sams Outlet, Den Syriske Skrædder, Normal og Livsværkstederne i City Vest. Herudover er der også plads til 2-3 nye lejere omkring det lille torv, hvor erhvervsdrivende, der gerne vil prøve at slå sine folder i det Vestlige Århus, har mulighed for at etablere forretninger. 

Skaber et tidssvarende center
A. Enggaard forventer, at det bliver en bedre oplevelse for kunderne at besøge City Vest, når man ikke længere bliver mødt af lukkede butikker. Herudover bliver det selvfølgelig også nemmere for kunderne at komme rundt i de tilbageværende butikker. A. Enggaard har fået flere tilkendegivelser om, at de eksisterende butikker i centret bakker op om fremtidsplanerne for City Vest og har en tro på, at området går en lysere fremtid i møde.

- Vi er i fuld gang med planerne om at omdanne City Vest til et tidssvarende bydelscenter med specialbutikker og dagligvareforretninger, og vi er overbeviste om, at der er et stort potentiale i det nye bydelscenter, som bliver attraktivt for nuværende og kommende beboere i hele Aarhus Vest. I forbindelse med den transformation, der sker i Gellerup, flytter der flere borgere til området, og dermed får butikkerne et solidt kundegrundlag, siger projektudvikler Lars Thesmer Sørensen fra A. Enggaard.

Udover at omdanne City Vest-kvarteret til et mere attraktivt bydelscenter omfatter transformationen af området etablering af et levende boligkvarter i en del af det nuværende centerområde. A. Enggaard vil gerne nedtage den sydlige del af bygningerne for blandt andet at opføre familieboliger, ungdomsboliger og seniorboliger, og de kommende beboere skal kunne vælge mellem leje- og ejerboliger.

Ny karrébebyggelse med fællesskab i højsædet skyder op i Gellerup

Nyhed: 02. maj 2024

141 boliger med attraktive fællesfaciliteter er på vej på toppen af Brabrand, hv…

Se nyhed

A. Enggaard fejrer 20 års jubilæum i Aarhus

Nyhed: 19. april 2024

Det er nu 20 år siden, at entreprenørvirksomheden A. Enggaard etablerede sig i A…

Se nyhed