Første private investering i hjertet af Gellerupparken skydes i gang

Nu er 1. spadestik taget til den første private investering i hjertet af Gellerupparken. Spadestikket markerer starten på entreprenørvirksomheden A. Enggaard og pensionsselskabet PKA’s ambitiøse samarbejde i Gellerup, hvor parterne over de kommende år skal opføre både boliger og erhverv herunder blandt andet butikker og hotel.

Ambitionerne for Gellerups fremtid er store, og nu er endnu et skridt i den ambitiøse omdannelse fra udsat boligområde til attraktiv bydel taget. Her har man nemlig nu afholdt 1. spadestik til A. Enggaard og PKA’s investering i Gellerup, der i første omgang tæller opførslen af både boliger og erhverv på det cirka 7.600 kvadratmeter store todelte projekt på hjørnet ved Karen Blixen Boulevard og Inger Christensens Gade.

- Første etape, som vi nu indleder, tæller 4.900 etagekvadratmeter fordelt på 63 boliger samt 420 kvadratmeter erhverv. Næste år tager vi så hul på anden etape, hvor vi skal bygge cirka 2.700 kvadratmeter fordelt på cirka 27 rækkehuse. Vi ser meget frem til nu at tage yderligere del i ansvaret for udviklingen af Gellerup, forklarer afdelingschef i A. Enggaard, Jens Skinnebach, der lige ved siden af byggegrunden, er i fuld gang med at afslutte virksomhedens første projekt i Gellerup, nemlig det nye kommunale kontordomicil OPS Gellerup Nord.

Selvom der er taget hul på det nye boligbyggeri i Gellerup, markerer gårsdagens spadestik starten på den første private investering i hjertet af Gellerupparken, og hos PKA glæder man sig til at se sin investering tage form.

- Gellerup er et rigtig interessant område, der gennem mange år har været omgærdet af en stor berøringsangst fra investorerne, men i de senere år er der virkelig sket noget. Vi har stor tiltro til visionen for Gellerup, og vi ser frem til, at dette projekt skal bidrage til revitaliseringen af området samtidigt med, at det kan resultere i et attraktivt afkast til vores medlemmer, forklarer ejendomschef i PKA, Nikolaj Stampe. 

Hos Brabrand Boligforening, der er dybt involveret i helhedsplanen for Gellerup-området, hilser man også de private investeringer velkommen.

- Det er glædeligt, at markante aktører som A. Enggaard og PKA engagerer sig i Gellerup. Det er utrolig vigtigt, hvis vi skal i mål med vores ambitiøse helhedsplan, der skal forvandle Gellerup fra et udsatområde til et attraktivt område med spændende boliger i forskellige kvarterer, fortæller Keld Laursen, adm. direktør i Brabrand Boligforening.

Den første etape forventes færdiggjort ultimo 2019. Lidt længere nede ad vejen venter efterfølgende opførslen af både yderligere boliger og erhvervsbygninger - herunder blandt andet et hotel - på det 60.000 kvadratmeter store projekt ud til Åby Ringvej.

- Vi ser et stort potentiale i vores projekter i Gellerup, da de har en rigtig fin beliggenhed i forhold til både centrum, den kommende letbane og motorvejen. På den store grund skal vi sammen med PKA også bygge boliger, erhverv, butikker og også et hotel, så vi får et godt miks, der er med til at skabe et område med liv, og som passer godt ind i den samlede helhedsplan for området, fortsætter Jens Skinnebach.

12 street art-portrætter af nordjyske kunstnere er blevet en del af Østre Havn

Nyhed: 07. juni 2024

I går var der fernisering på et nyt street art-værk i Aalborg, der portrætterer…

Se nyhed

Lokalplan baner vej for nyt kvarter med 578 attraktive boliger i Gellerup

Nyhed: 06. juni 2024

Tirsdag aften vedtog et næsten enstemmigt byråd i Aarhus en lokalplan for et omr…

Se nyhed