Lokalplan baner vej for nyt kvarter med 578 attraktive boliger i Gellerup

Tirsdag aften vedtog et næsten enstemmigt byråd i Aarhus en lokalplan for et område med 578 nye boliger og 3.000 kvadratmeter erhverv i Gellerup. Lokalplanen er endnu en milepæl i den store transformation af bydelen. Området kommer til at hedde Karen Blixen Kvarteret og vil bestå af både rækkehuse, etageboliger, erhverv og andre bylivsfunktioner, der tilsammen skal skabe et nyt attraktivt boligområde i Aarhus.

A. Enggaard fortsætter ufortrødent den målrettede indsats med transformationen af Gellerup i samarbejde med PKA. Målet med det nye boligområde er at skabe 578 attraktive boliger for både familier og par – og samtidig skabe et sted, hvor caféer, små butikker, gallerier og lignende kan være et samlingspunkt og skabe liv langs den flotte Karen Blixens Boulevard. 

Lokalplanområdet er på i alt 52.000 kvadratmeter, hvor der udover de mange boliger også kan opføres 3.000 kvadratmeter til erhvervsformål. Sammen med den nye skole, som Aarhus Kommune opfører, skal området særligt tiltrække børnefamilier, som ønsker at blive i byen tæt på naturen og med alle hverdagens vigtige praktikaliteter i gåafstand. 

Tilblivelsen af lokalplanen er sket i et stærkt samarbejde med både Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune. Alle parter har et stort ønske om, at Gellerup bliver transformeret til en endnu mere attraktiv bydel. Derfor glæder projektudvikler hos A. Enggaard A/S Jacob Futterup Sørensen sig over vedtagelsen:

- Vi glæder os over den positive respons fra byrådsmødet. Når der er så stor opbakning fra byrådet, er det også et udtryk for, at vi har haft et konstruktivt og tæt samarbejde med Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune omkring lokalplanen. Den tager blandt andet afsæt i Aarhus Kommunes politik for bykvalitet og arkitektur, så derfor er høj arkitektonisk kvalitet samt grøn variation i området en vigtig del af projektet.

Fællesskabet er vigtigt 
En væsentlig del af visionen for Karen Blixen Kvarteret er at skabe et stærkt fællesskab blandt beboerne. Området vil blive designet med henblik på at fremme sociale mødesteder, hvor beboerne kan mødes og opbygge et stærkt sammenhold. 

Fællesarealer, stor legeplads, fælleslokaler, grønne områder, mødesteder og kulturelle initiativer vil spille en central rolle i at styrke fællesskabet og skabe en tryg og inkluderende atmosfære for alle beboere. 

Vedtagelsen af lokalplanen er endnu et skridt på vejen til at gøre Gellerup til en attraktiv, levende og varieret bydel. Foruden de nye boligtyper i området åbner lokalplanen muligheden for at gennemføre visionerne om at gøre Karen Blixens Boulevard til en levende bygade.

Et nyt Gellerup, hvor sjælen og mangfoldigheden består 
Gellerup bliver forvandlet til et helt nyt område, hvor de positive elementer af den nuværende bydel bevares. Mangfoldigheden og sjælen, der kendetegner Gellerup, vil fortsat være en central del af kvarterets identitet, og de gode elementer fra bydelen vil bestå og blive integreret i det nye område. Det har været en vigtig del af visionen for A. Enggaard A/S, at de gode elementer og det stærke fællesskab i området kan leve videre.

- Gellerup er meget mere end det ry og rygte, som mange forbinder det med. Her er et utroligt stærkt fællesskab, et spirende iværksættermiljø og enormt mange faciliteter og initiativer, der skaber rammerne for et godt børneliv. Det vil vi gerne bibeholde og videreudbygge i Karen Blixen Kvarteret, da vi tror på, at det er med til at gøre området til et helt særligt og attraktivt boligområde i Aarhus, fortæller Jacob Futterup Sørensen, projektudvikler hos A. Enggaard A/S.   

12 street art-portrætter af nordjyske kunstnere er blevet en del af Østre Havn

Nyhed: 07. juni 2024

I går var der fernisering på et nyt street art-værk i Aalborg, der portrætterer…

Se nyhed

Lokalplan baner vej for nyt kvarter med 578 attraktive boliger i Gellerup

Nyhed: 06. juni 2024

Tirsdag aften vedtog et næsten enstemmigt byråd i Aarhus en lokalplan for et omr…

Se nyhed