Nu starter byggeriet af Sydhavnskvarteret i Aarhus

I sommeren 2021 påbegynder A. Enggaard opførelsen af et af de kommende års største byudviklingsprojekter i Aarhus, Sydhavnskvarteret, der bliver et samlingspunkt for både kultur, erhverv, iværksætteri i samspil med socialt udsatte. 

Realiseringen af Sydhavnskvarteret nord for Jægergårdsgade kom den 10. juni 2021 et stort skridt nærmere, da Aarhus Kommunes byråd vedtog en ny lokalplan for området. Beslutningen markerede afslutningen på en grundig og ambitiøs udviklingsproces, hvor to projektteams, der tilbage 2019 vandt betinget købsret til områdets byggezoner, har arbejdet tæt sammen med Aarhus Kommune og andre aktører om udarbejdelse og godkendelse af først en samlet bydelsplan for området og siden selve lokalplanen.

Entreprenør og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard udgør sammen med PKA Pension, Aart Architects, Schmidt Hammer Lassen Architects, Labland Architects og Rum 3 Studio det ene af de to projektteams, og med den godkendte lokalplan i ryggen er parterne nu klar til tage arbejdshandskerne på.

Allerede i denne uge går A. Enggaard for første gang i jorden på Sydhavnen, og det glæder salgs- og udviklingschef Peter Thorsgaard:

- Det er på mange måder en kulmination på et meget grundigt og givende forarbejde, hvor vi sammen med kommunen og en lang række aktører har udviklet et projekt for, hvordan Sydhavnskvarteret skal udforme sig. Vi er meget glade og stolte over, at vi nu kan tage hul på udviklingen af Sydhavnskvarteret, der bliver en fantastisk, ny kulturrig bydel med et dynamisk erhvervsliv og plads til byens socialt udsatte, siger Peter Thorsgaard.

Visionen for det tidligere industriområde er at skabe en særdeles mangfoldig bydel, der bliver samlingspunkt for både erhverv, kultur, iværksætteri i samspil med socialt udsatte borgere. Bydelen kommer til at have et urbant og tætbebygget udtryk, der suppleres med rekreative områder som caféer, byrum samt et tidligere kulkransspor, der omdannes til en gangforbindelse hævet over gadeniveau.

Samlet lægger den nye lokalplan op til opførelsen af 89.000 etagekvadratmeter, hvoraf A. Enggaard-teamet er ansvarlig for langt størstedelen. A. Enggaards del indbefatter i alt 75.000 etagekvadratmeter, der vil blive udgjort af blandt andet et kontorhøjhus, to hoteller samt nye lokaler til spillestedet Train og Det Jyske Kunstakademi, Aarhus Billedkunstcenter, VIA samt en række aktører forankret i Sydhavnen:

Første etape bliver højhuset, der rummer 37.000 etagekvadratmeter kontorer fordelt på 26 etager, og de første bygninger ventes at stå klar til ibrugtagelse i 2024/2025.

- Vi mærker en stor interesse for at blive en del af denne nye spændende bydel, og for øjeblikket er vi i dialog med flere virksomheder, der ønsker at blive en del af et område, der har meget at byde på, fortæller Peter Thorsgaard.

12 street art-portrætter af nordjyske kunstnere er blevet en del af Østre Havn

Nyhed: 07. juni 2024

I går var der fernisering på et nyt street art-værk i Aalborg, der portrætterer…

Se nyhed

Lokalplan baner vej for nyt kvarter med 578 attraktive boliger i Gellerup

Nyhed: 06. juni 2024

Tirsdag aften vedtog et næsten enstemmigt byråd i Aarhus en lokalplan for et omr…

Se nyhed