Ny karrébebyggelse med fællesskab i højsædet skyder op i Gellerup

141 boliger med attraktive fællesfaciliteter er på vej på toppen af Brabrand, hvor de bliver en del af det nye Gellerup-område Helheden. Foruden boliger byder området blandt andet også på en ny Netto og et nyt friplejehjem. Boligerne, der opføres af A. Enggaard og PKA, vil primært henvende sig til unge, der ønsker at bo i et område i udvikling tæt på midtbyen, uddannelsesinstitutioner og naturen.

Byggetilladelsen er netop kommet i hus, og dermed har entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard og pensionskassen PKA nu grønt lys til endnu et udviklingsprojekt i Gellerup, hvor begge parter er engageret i en række projekter. 

Denne gang er der tale om en ny karrébebyggelse med i alt 141 boliger, der får navnet Solhverv. Karrébebyggelsen byder på et rekreativt og grønt gårdrum, som vi kender det fra de klassiske karréer i midtbyen. Dermed er byggeriet endnu et eksempel på omdannelsen af Gellerup, hvor der tilføres mere variation i det byggede miljø, som hidtil primært har bestået af Knud Blach Petersens blokke.

Byggeriet består af moderne lejligheder i varierende størrelser fra 42 til 88 kvadratmeter - de fleste med to eller tre værelser. Projektet er næste fase af det nye Gellerup-område Helheden, hvor A. Enggaard og PKA senest har opført 80 nye lejligheder, der alle er fuldt udlejede.

- Området er attraktivt på grund af dets nærhed til byen, udsigt over ådalen og den gode adgang til offentlig transport og vejnettet, der betyder, at man let og hurtigt kan komme til og fra midtbyen og diverse uddannelsesinstitutioner. Derudover vil de nye boliger ligge tæt på idrætshallen Globus1, Gellerups nye bibliotek og den nye prisnominerede bypark, svømmehallen, Bazar Vest og en ny Netto, så området tilbyder med andre ord en bred vifte af fritidsaktiviteter og indkøbsmuligheder, siger projektudvikler i A. Enggaard Jacob Futterup Sørensen og fortsætter:

- Med dette projekt henvender vi os særligt til de unge. Med et fokus på fællesfaciliteter og muligheder for fællesskab tror vi på, at boligerne bliver et attraktivt tilbud for unge, der ønsker at være en del af et aktivt naboskab. Særligt når vi har fremvisninger, oplever vi, at mange unge ser Gellerup som et upcoming område, og at de gerne vil være en del af transformationen.

A. Enggaards bylivskoordinatorer vil bidrage til at få det gode fællesskab op at stå ved blandt andet at initiere en bylivsforening, hvortil der hvert år afsættes et beløb, som beboerne kan bruge på fællesskabende formål. Her bliver byggeriets mange attraktive fællesfaciliteter, som arkitektfirmaet ADEPT har været med til at designe, et vigtigt omdrejningspunkt:

- Den oprindelige helhedsplan, som vi også har været med til at udforme, er en del af strategien om at tiltrække en mere blandet beboergruppe i Gellerup. Ønsket om naboskab og fællesskab er en vigtig drivkraft bag udformningen af Solhverv med forskellige boligtyper og flere slags fællesfunktioner.  Øverst oppe ligger de fællesfunktioner, som er målrettet beboerne i ejendommen, mens der i stueetagen er placeret en række udadvendte faciliteter, herunder opholdsrum, køkken og værksted, som kan benyttes af beboere i bylivsforeningen, fortæller den ansvarlige arkitekt bag Solhverv Martin Krogh, partner hos ADEPT, og fortsætter:

- Det har været et vigtigt fokus i projektet at reducere ressourceforbruget, hvilket blandt andet betyder, at vi har kunnet reduceret betonmængden i facadeelementerne med op til 30 procent sammenlignet med traditionelle elementer.

Bebyggelsen bliver desuden bæredygtighedscertificeret i kategorien DNGB Guld.

Boligerne forventes klar til indflytning i løbet af 2025 og er et led i den ambitiøse udviklingsplan for bydelen, hvor der både er flere boligformer, flere ejerformer og flere nye funktioner på vej.

Årsregnskab 2023: Faldende men tilfredsstillende resultat henset til et udfordret ejendomsmarked

Nyhed: 23. maj 2024

2023 var endnu et travlt år for A. Enggaard-koncernen præget af store udviklings…

Se nyhed

Ny karrébebyggelse med fællesskab i højsædet skyder op i Gellerup

Nyhed: 02. maj 2024

141 boliger med attraktive fællesfaciliteter er på vej på toppen af Brabrand, hv…

Se nyhed