Stor interesse for Gellerups første iværksætterfestival

Gellerups første iværksætterfestival samlede torsdag nysgerrige aarhusianere, der var kommet for at opleve bydelens særlige iværksættermiljø, som var samlet i City Vest for at fremvise forretningsidéer, deltage i talks og i ren Løvens Hule-stil konkurrere om at levere dagens bedste pitch.

Den nye endagsfestival for iværksætteri løb torsdag af stablen i City Vest, der til dagens anledning var fyldt med udstillere fra store som små erhvervsdrivende samt interesseorganisationer, der støttede op om festivalen.

Programmet blev skudt i gang af Aage Stokholm, medgrundlægger af den populære GrimFest, Kristian Würtz, administrerende direktør i Brabrand Boligforening samt Henning Winther, strategisk byudvikler i A. Enggaard, før de mere end 30 udstillere bød festivalgæsterne velkommen.

Ifølge Hanne Marklund, projektleder i VisionPilot og medinitiativtager til den nye iværksætterfestival, er iværksættermiljøet i Gellerup, trods succesen med tre store iværksætterkollektiver, ukendt for mange:

- Jeg undrede mig over, at der ikke var andre, der havde tænkt over, at der inden for 500 meter faktisk ligger tre store iværksætterkollektiver, som tilsammen huser over 100 iværksættere. Det synes jeg er en skam, for der ligger så mange gode fortællinger og venter, siger Hanne Marklund og fortsætter:

- Derfor satte vi os sammen i VisionPilot og lagde en plan for, hvordan vi kunne promovere Gellerup som et ’power house’ for iværksætteri. Det førte til idéen om en iværksætterfestival, der skal støtte og anerkende de mange dygtige talenter, og vi er glade for, at mange aarhusianere lagde vejen forbi for at opleve Gellerup og Aarhus’ iværksætterscene, som er i en rivende udvikling.

En af områdets største aktører i omdannelsen af Gellerup, entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard, der blandt andet står bag udviklingsområdet Helheden og det nye boligkvarter Abildhøj, glæder sig også over det spirende iværksættermiljø og den nye festival. A. Enggaard har fra starten støttet de lokale iværksættere som en del af de byudviklingsprojekter, der er sat i søen i bydelen, for Gellerup skal også i fremtiden være et område, der summer af aktiviteter, og hvor der skabes lokale arbejdspladser.

Tre spadestik på Sydhavnen er første skridt til samling af byens kunst- og designaktører

Nyhed: 01. december 2023

Sydhavnskvarteret i Aarhus udvikler sig med hastige skridt, og nu er der blevet…

Se nyhed

Albertslund Kommune giver grønt lys til lokalplanen for Vridsløses første nye kvarter

Nyhed: 15. november 2023

Lokalplanen for første etape af udviklingen af den gamle fængselsgrund i Alberts…

Se nyhed