Udlændingestyrelsen til stort rejsegilde

Udlændingestyrelsens 10.000 kvadratmeter nye store bygning på posthusgrunden i Næstved begynder at tage form. I dag var der rejsegilde, og samtlige ansatte fra styrelsen var inviteret med.

Om knap et år flytter Udlændingestyrelsen fra forskellige adresser i København til Næstved, og byggeriet af styrelsens nye bygning overholder tidsplanen og forløber planmæssigt. Flere end 300 personer deltog i dag i rejsegilde – heriblandt samtlige medarbejdere fra Udlændingestyrelsen.

På talerstolen var direktør i Udlændingestyrelsen Niels Henrik Larsen, Næstved-borgmester Carsten Rasmussen, partner i AART Architects Anders Tyrrestrup samt afdelingschef Jens Skinnebach fra A. Enggaard, som er OPP-leverandør og totalentreprenør på projektet:

- Udlændingestyrelsen får en fantastisk ny bygning her i Næstved, som er designet til de specielle funktioner, som styrelsen udfører. Vi håber derfor, at de mange medarbejdere, der i dag besigtiger stedet for første gang, får en positiv oplevelse, forklarer Jens Skinnebach og fortsætter: - Som OPP-leverandør og totalentreprenør er vi meget tilfredse med samarbejdet med både Bygningsstyrelsen, Udlændingestyrelsen og Næstved Kommune, samt de øvrige parter i projekter. Det hele forløber planmæssigt, og bygningen vil være indflytningsklar til aftalt tid og budget i foråret 2020.

Byggeriet sker som et Offentligt Privat Partnerskab (OPP) og er A. Enggaards niende OPP-/OPS-byggeri. Det betyder blandt andet, at OPP-leverandøren A. Enggaard A/S ikke blot står for byggeriet, men også for driften af bygningen – i dette tilfælde i perioden fra 2020 til 2040.

Byggeriet er på ca. 10.000 kvadratmeter samt 1.100 kvadratmeter kælder og vil blandt andet rumme et stort borgerservicecenter. Bygningen får plads til ca. 400 medarbejdere, og der er stort fokus på at skabe et åbent og dynamisk arbejdsmiljø med balance mellem videndeling og faglig fordybelse med både storrumskontorer og flexrum med mulighed for stillearbejdspladser. Bygningen består af tre forskudte atriumhuse på op til fem etager og tilpasses det eksisterende byrum, hvor indgangen til borgerservice åbner sig mod banegårdspladsen. Der etableres også en forplads med legeareal samt vente- og opholdspladser. Hovedindgangen placeres ud til det grønne område ved Munkebakken.

A. Enggaard har AART Architects med som arkitekter og Arne Elkjær som ingeniørrådgiver.

Fakta om nybyggeri i Næstved for Udlændingestyrelsen

Bestiller: Bygningsstyrelsen

Bygherre: Velliv

OPP-leverandør: A. Enggaard A/S

Bruger: Udlændingestyrelsen

Totalentreprenør: A. Enggaard A/S

Rådgivere: AART Architects A/S og Arne Elkjær A/S

Kontraktsum: 480 millioner kroner

Areal: 9.900 kvadratmeter, samt 1.100 kvadratmeter kælder

Ibrugtagning: 2020

Årsregnskab 2023: Faldende men tilfredsstillende resultat henset til et udfordret ejendomsmarked

Nyhed: 23. maj 2024

2023 var endnu et travlt år for A. Enggaard-koncernen præget af store udviklings…

Se nyhed

Ny karrébebyggelse med fællesskab i højsædet skyder op i Gellerup

Nyhed: 02. maj 2024

141 boliger med attraktive fællesfaciliteter er på vej på toppen af Brabrand, hv…

Se nyhed