Verdenskendt kunstner skal udsmykke nyt P-hus i Fredericia

A. Enggaard er i fuld gang med at opførelsen af et nyt p-hus i Sønder Voldgade Kvarteret i Fredericia, der kommer til at få et ganske særligt udtryk. Den kunstneriske bearbejdning af p-huset er nemlig lagt i hænderne på den verdenskendte danske billedkunstner Kirstine Roepstorff.

Kunstprojektet er et resultat af et samarbejde mellem A. Enggaard, byudviklingsselskabet for Kanalbyen og Statens Kunstfond, og skal bidrage til mere kvalitet i byrummet. Værket, der har fået navnet Hydra, bliver udsmykket af den verdenskendte kunstner Kirstine Roepstorff, hvis kunstneriske praksis har opnået bred anerkendelse både nationalt og internationalt. 

P-huset opføres i det nye Sønder Voldgade Kvarteret, og bygherre A. Enggaard glæder sig over det nye projekt: 

- Som bygherre er vi glade for og stolte over, at en kunstner som Kirstine Roepstorff skal være med til at løfte oplevelsen af parkeringshuset. Med Kirstine Roepstorffs værk, som indhyller parkeringshuset i grøn beplantning og skaber en stemning af liv, trivsel og bevægelse, vil brugerne allerede fra det øjeblik, de parkerer, få en forsmag på områdets sociale liv, siger afdelingschef Palle Priska fra A. Enggaard. 

Parkeringshuset kommer til at have plads til 300 biler, og forventes at stå færdig i efteråret 2020.

12 street art-portrætter af nordjyske kunstnere er blevet en del af Østre Havn

Nyhed: 07. juni 2024

I går var der fernisering på et nyt street art-værk i Aalborg, der portrætterer…

Se nyhed

Lokalplan baner vej for nyt kvarter med 578 attraktive boliger i Gellerup

Nyhed: 06. juni 2024

Tirsdag aften vedtog et næsten enstemmigt byråd i Aarhus en lokalplan for et omr…

Se nyhed